19–22-vuotiaiden SM-mitaleista ja Kalevan malja -pisteistä urheillaan Porvoossa 30.8.–1.9.

JKU:sta Porvooseen lähtee suuri huippujengi ja viikonlopun aikana tältä porukalta nähdään lähes 70 lajisuoritusta Porvoon keskuskentällä. Viikonlopun suurena tavoitteena on nousta Kalevan maljan – pistetilanteessa kärkeen ohi Lahden Ahkeran. Lahden Ahkera on tehnyt kovaa nousua ja johtaa Kalevan maljaa 25 pisteellä, kun jäljellä on enää 19–22-vuotiaiden SM-kilpailut ja SM-viestit. ”Hienoa, että kilpailu Kalevan maljasta on kiristynyt ja päästään lähtemään viikonloppuun haastajan roolista. Toivottavasti nuorten SM-kisojen jälkeen johdetaan taas Kalevan maljaa”, Jarkko Finni JKU:n valmennuspäällikkö kaavailee.

Mukana JKU:n joukkueessa on muun muassa Kalevan kisojen tuplamitalisti Eemil Helander, pika-aitojen pronssimies Ilari Manninen, edelliskesän tuplamitalisti Aino Pulkkinen ja niukasti Lappeenrannassa 800 metrillä neljänneksi jätetty Heini Ikonen sekä monta muuta huippukuntoista urheilijaa. ”Tilastojen perusteella JKU:lla on Porvoossa jopa parisenkymmentä mitalimahdollisuutta”, arvioi valmennuspäällikkö Jarkko Finni. Porvoossa monet JKU:n urheilijat ottavat osaa myös kakkos- tai sivulajiin, jotta maksimoidaan joukkueena Kalevan malja – pisteiden keruu.

Osallistujat, aikataulu ja infot.

Kuva: Kuvapalvelu Kujala & Zitting