Vesi- ja mitalisadetta Kankaanpään SM-kisojen viimeisenä päivänä

Sunnuntain sääennuste piti paikkansa kun sekä Kankaanpäässä että Lahdessa satoi vettä. Vesisade ja viileämpi keli ei kuitenkaan hidastanut JKU:n urheilijoita. Kankaanpäästä ja Lahdesta kannettiin sunnuntaina molemmista viisi mitalia Jyväskylään.

Heidi Salminen voitti 400 metrin aitajuoksun suomenmestaruuden ajalla 1.01,91. ”Askeleet sopi alussa väleihin paremmin kuin ennen. Lopussa ei ihan niin hyvin mutta tuli taistellen. Perjantain 400 metrin hopeasta kun jäi vähän hampaan koloon, niin nyt halusi senkin edestä onnistua paremmin.” Varpu-Sofia Heinonen heitti tuloksella 45,56 N16 sarjan keihään pronssille. ”Ei ollut ihan paras vire, mutta sain kuitenkin pari tosi onnistunutta heittoa. Niihin heittoihin sattui myös hyvät tuuliraot.”

JKU tykitti tänään loikkapaikalla niin Kankaanpäässä kuin Lahdessakin. Kankaanpäässä M17 sarjassa Jonatan Kinnunen hyppäsi hopealle tuloksella 13,64. ”Aluksi oli varovaista kun ei oo alla ollu oikeen mitään hyviä hyppyjä, mutta loppua kohti alkoi hypyt kulkemaan ja juoksu vähä liiankin hyvin niin tuli sitten yliastuttua ne parhaat.” N17 sarjan mestaruuteen loikki Wilhelmiina Harju. ”Alussa oli vähän jännät paikat, kun kaksi ekaa hyppyä meni yli, mutta onneksi sain kolmannella hypyllä tuloksen. En saanut tänään ihan semmoista tulosta mitä olisin toivonut, mutta suomenmestaruus lämmittää silti mieltä. Juoksu ja hyppääminen tuntuivat kuitenkin tänään hyvälle.” Wilhelmiinan voittotulos kolmiloikassa oli 12,26. Samassa kisassa Emmi Pennanen hyppäsi neljänneksi tuloksella 11,50 (+2,1). Emmi teki myös uuden ennätyksen, 11,42, loikkakisassa.

1500 metrillä Alisa Virtanen juoksi N17 sarjan hopealle ajalla 4.56,07. ”Taktiikkajuoksu ei yllättänyt, ja mitalia lähdin tavoittelemaan. Kovalla viimeisellä kierroksella irtosi hopea. Hyvä viikonloppu takana.” JKU:n menestystä 1500 metrillä tuki N16 sarjassa ennätyksellään 4.59,65 neljänneksi sijoittunut Jenna Maukonen. ”Jaloissa paino kaks viimeistä starttia, mutta yllättävän hyvin kulki ja oon ylpee vaikka taas se nelossija tuli. Ensi vuonna metsästämään mitaleja”, Jenna kertoi sisuuntuneena juoksun jälkeen.

Lahdessa mestaruuteen ylsi Lassi Nalkki P14 kolmiloikassa. Lassi ja Luukas Kyrönlahti voittivat kolmiloikassa joukkuekultaa. T14 kolmiloikassa Iida Pajunen hyppäsi hopealle. Iida ja Noora Salmi voittivat kolmiloikan joukkuehopeaa ja Emmiina Hiltunen ja Jenna Tuomaala joukkuepronssia.

SM 16-17, Kankaanpää, kaikki tulokset.

SM 14-15, Lahti, kaikki tulokset.