Aurinko paistoi mitalisateesta huolimatta lauantaina Kankaanpäässä

Lauantaina Kankaanpäässä JKU kasvatti mitalitiliään yhdeksään mitaliin. Wilhelmiina Harju sijoittui N17 pituushypyssä toiseksi tuloksella 557. ”Vire oli hyvä mutta en ihan saanut sitä tulosta mitä toivoin vastatuulen takia. Hiusnuttura jätti useita senttejä vikassa hypyssä alastulossa. Sijoitukseen olen tyytyväinen.”

JKU:n amerikanvahvistus Eero Helenius kilpaili ensi kertaa SM-kisoissa.”Ei ollut parhaat mahdollisuudet juosta kovaa aikaa, koska kaksi muuta oli heti alussa jo irtaantunut. Yritin kuitenkin pysyä tarpeeksi lähellä kärkikaksikkoa. Vire ja fiilis olivat juoksussa hyvät. Oli hienoa juosta suomessa SM-kisoissa ja saada siihen mahdollisuus, kun kilpailen muuten Yhdysvalloissa”, Eero juoksi lauantaina M16 800 metriä aikaan 2.00,30 ja sijoittui hienosti kolmanneksi. 17-vuotiaiden naisten 800 metrin finaalissa Alisa Virtanen juoksi voittoon ajalla 2.15,81. ”Voitto tuli. Taktiikka onneksi piti, vaikken ole tottunut taktiikkajuoksuja juoksemaan.” JKU:n edustus 800 metrillä oli vahvaa, sillä N16 sarjassa Jenna Maukonen taisteli itsensä neljänneksi ennätyksellään 2.20,49. ”Juoksu kulki hyvin, vaikka oli kovavauhtinen kisa. En muista milloin olisi noin paljon hapottanut, mutta tosi tyytyväinen olen”, Jenna analysoi kisaa.

Arttu Peltola juoksi M17 110m aidoissa pronssille ajalla 14,68. ”Oli vähä väsyneet jalat eiliseltä, joten juoksu ei pysynyt hyvin yllä, juoksu ei ihan onnistunut mutta lopun hyvä heittäytyminen pelasti kisan lopussa tapahtuneen virheen. Tyytyväinen olen”, Arttu höpötti juoksun jälkeen. Myös M16 sarjan pika-aidoista tuli menestystä JKU:lle, kun Juho Koivisto aitoi hopealle. ”Juoksu tuntui hyvältä, mutta parasta oli huomata se, että lonkkaongelmista ollaan pääsemässä eroon.”

Lahdessa Hilma Kinnunen juoksi pika-aitojen mestaruuteen ja satasen hopealle. Lassi Nalkki aitoi hopealle 100 metrin aidoissa ja Lauri Liljavirta ponnisti pronssille pituudessa.

Kuvat: Kuvapalvelu Kujanen & Zitting