Kankaanpäässä mitalisadetta jo ensimmäisenä kisapäivänä

Perjantaina 9.8. Kankaanpäässä hypättiin pituuden karsintoja, juostiin kasin alkuerät ja kilpailtiin muutamat loppukilpailutkin. Jonatan Kinnunen ja Wilhelmiina Harju hyppäsivät pituuden karsinnoista lauantain finaaleihin. ”Hyvää herkistelyä huomiselle vaikka oli vähän tahmeeta vielä. Huomenna kulkee”, lupasi Jonttu karsinnan jälkeen. ”Perus varmaa. Juoksu kulki hyvin ja ekalla meni karsintaraja”, Wiltsu arvio karsinnan suoritustaan.

Camilla Forsberg heitti N17 kiekonheitossa uudeksi ennätyksekseen heti ensimmäisellä kierroksella 41,64. Camilla johti kilpailua aina toiseksi viimeiseen heittoon asti kunnes Someron Esan Silja Kosonen heitti 42,48. ”Hyvältä tuntui heittää. Oli parempia ja huonompia heittoja. Ekalla tuli jo enkka jota en kyllä olisi uskonut, mutta ensimmäinen oma sm-mitali joten hyvältä tuntuu”, Camilla jutteli kiekkokisan jälkeen.

Alisa Virtanen, Eero Helenius ja Jenna Maukonen juoksivat 800 metrin alkueristä huomiseen finaaliin. ”Jalka tuntui kevyeltä ja loppukin tuli helposti”, Jenna Maukonen kertoi juoksun jälkeen. Alisa helposti finaaliin. ”Sain hyvin säästeltyä paukkuja huomiseen. Kova sade oli pieni rasite.”

Emma Rainio voitti N16 sarjan 3000 metrin pronssille ajalla 11.03,58. ”Oli hyvä juoksu siihen nähden ettei ole pystynyt juoksemaan. Polvi on oireillut, niin ei ole pystynyt viikkoihin juoksemaan. Tavoitteisiin siis päästiin.”

Arttu Peltola kiihdytti M17 100 metrin hopealle uudella ennätyksellään 10,94. ”Oli huikeaa alittaa yksitoista sekuntia eka kertaa ja peittosin samalla isoveikan enkan. Lähtö oli perushyvä mutta loppu tosi vahva. Tekniikka toimi paremmin kuin aiemmin.” M16 sarjassa Leevi-Kalle Heikkilä juoksi satasen finaalissa 11,37 ja sijoitus oli 5.

 

 

 

 

Heidi Salminen juoksi N16 400 metrin hopeaa. ”Alkuerä painoi vähän jaloissa. Vähän parempaa aikaa lähdin hakemaan mutta kaikkeni annoin ja tänään se riitti hopealle”, Heidin aika finaalissa oli 58,19. Emmi Pennanen juoksi N17 sarjan 400 metrillä kuudenneksi ajalla 1.01,28. 

Lahdessa 14–15-vuotiaiden SM-kilpailuissa mestaruuteen ylsi seiväshypyssä Nelli Pajula, keihään pronssille Nanna Leivonen ja keihään joukkuekilpailussa hopealle Nanna ja Mimosa Teerijoki.

Kuvat: Kuvapalvelu Kujanen & Zitting