Joukkuekilpailusta lisää intoa SM-kilpailuihin

14–15-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahdessa urheili JKU:sta hieno 25 hengen joukkue. Urheilijat venyivät hienosti moniin uusin ennätyksiin ja myös uusia kavereita tarttui taas mukaan kilpailuista. Nuorimpien SM-kilpailuissa on kenttälajeissa ja kävelyssä joukkuekilpailut, mikä kannustaa yhdessä hyviin suorituksiin. JKU:n junnut tekivät hienoa tulosta ja voittivat yhteensä neljä joukkuemitalia. T15 keihäänheitossa Mimosa Teerijoki ja Nanna Leivonen nappasivat joukkuehopean yhteistuloksella 85,36. ”Tosi hyvä fiilis”, kommentoi Nanna keihäskisan jälkeen.

T14 kolmiloikassa JKU voitti jopa kaksi joukkuemitalia, kun Iida Pajunen ja Noora Salmi loikkivat joukkuehopealle yhteistuloksella 21,28 ja Emmiina Hiltunen ja Jenna Tuomaala venyttivät joukkuepronssille yhteistuloksella 20,51. ”Kaksi ekaa meni yli. Ei ollu hyvä fiilis ennen vikaa hyppyä. Merkkiä reilusti taaksepäin ja tein onneksi vikalla tuloksen. Varman päälle merkki ja tein parhaani. Vikalla hyppäsin enkan ja hyvä fiilis, kun kymmenen metriä meni rikki, jota olen tavoitellut. Tulin kisaan kun Saija pyysi, en edes tiennyt joukkuekilpailusta. Joukkuepronssi tuntuu erittäin hyviltä. En olisi aamulla uskonut tätä. Täällä SM-kisoissa on ollut kivaa ja olen tehnyt molemmissa lajeissa uudet ennätykset ja se kannustaa eteenpäin”, Emmiina jutteli kisan jälkeen. Emmiina osallistui kolmiloikan lisäksi pituushyppyyn. Pronssijoukkueen toinen jäsen Jenna Maukonen hyppäsi perjantaina seipää ja sitten sunnuntaina kolmiloikan. ”Ihan hyvin meni. Hyppäsin jokaisen hypyn pidemmälle kuin vanha enkka. Paransin 40 senttimetriä kisassa ennätystäni. Olin tehnyt loikassa A-rajan ja halusin kokeilla kuinka pärjään kolmiloikassa. On kiva voittaa joukkuemitali ja tulen varmasti jatkossakin loikkimaan. Parempi fiilis nyt loikan jälkeen, kun jäin seipäässä perjantaina ilman tulosta. SM-kisoissa on ollut kivaa ja seiväspaikalla tutustuin eri seurojen hyppääjiin.”

P14 kolmiloikasta Lassi Nalkki ja Lukas Kyrönlahti hyppäsivät joukkuekultaa yhteistuloksella 22,08. ”Loikan joukkuekilpailussa oli se jees, että sai kilpailla kaverin kanssa. Piti hypätä joukkuekisan takiakin pitkälle jo ensimmäisillä kierroksilla. Vähän huono keli, paremmalla kelillä olisi tullut tulokseen vielä parikymmentä senttiä lisää”, Lassi kertoi loikan jälkeen.

SM-kisojen tulevan viikonloppuna 17.-18.8. kilpaillaan SM-moniottelut Kauhavalla ja Lapualla.