Nooralotta Nezirille suomenmestaruus hopeaa!

Kalevan kisojen avauspäivänä Henri Manninen avasi JKU:n Kalevan kisojen pistetilin sijoittumalla viidenneksi 10 000 metrin juoksussa. Jaakko Nieminen juoksi hienosti yhdeksänneksi ajalla 31.14,78. Pituuspaikalla JKU:laisten kohdalta tuloslistasta löytyi turhan paljon rukseja. Pituushypyn lauantain finaaliin selvisi vain Emmi Mäkinen. Sini Toivola oli ensimmäinen finaalista ulosjäänyt tuloksella 574, Gia Reinholm 12s tuloksella 573, Wilhelmiina Harju 14s tuloksella 570 ja Oona Nieminen jäi ilman tulosta. Miesten pituushypyn karsinnassa Julius Toivola hyppäsi 689 ja sijoitus oli 13s. Rukseja nähtiin myös miesten kilpailussa, kun sekä Juho Nieminen että Tuomas Rouvali ponnistivat kaikki hyppynsä vahan päältä ja tuloksena NM. Miesten 400 metrin alkuerissä Teemu Keronen pinkoi 50,06, mutta aika ei valitettavasti riittänyt finaaliin. Finaaliin kuitenkin ponnistivat korkeushyppääjämme Gabriela Kosonen ja Sini Lällä.

Toinen kilpailupäivä käynnistyi naisten 7-ottelulla. Elisa Kirvesniemi joutui jättäytymään kisasta jo ennen starttia pohjevamman vuoksi. Toinen Elisoista, eli Oksanen, pääsi kuitenkin starttaamaan ja juoksi aidoissa kauden parasta vauhtiaan 14,95. Elisan korkeus alkoi lupaavasti ja ylitys 156 oli ilmava. Tuon hypyn jälkeen takareisi alkoi vaivata niin paljon, että 162 ei enää ylittynyt ja ottelu oli pakko jättää kesken. Ruksit vainosivat JKU:ta perjantainakin kun Pietari Outinen ja Joonas Jokivartio karsiutuivat seipään finaalista tuloksella 460 ja Johanna Salmela jäi moukarin karsinnassa ilman tulosta. Hannamari Kinnunen heitti moukaria 51,24 ja sijoittui karsinnassa 16:ksi. Naisten 100 metrin aitojen alkueristä itsensä finaaliin aitoivat Nooralotta Neziri ja Julia Enarvi. Nora-Julia Isoluoma juoksi alkuerissä 14,58 ja sijoitus oli 13s. JKU:n EYOF-kisaaja Alisa Virtanen juoksi mahtavan uuden ennätyksen 1 500 metrillä 4.31,90 ja sijoittui hienosti seitsemänneksi. Naisten korkeuden finaalissa Sini Lällä sijoittui myös seitsemänneksi tuloksella 168. Gabriela Kosonen ylitti samaisen 168 ja oli korkeuden finaalin kahdeksas. Toinen kilpailupäivä huipentui juoksuradalla naisten 100 metrin aitojen finaaliin. Koettiin lähes Kuopion SM-hallikisojen tasoinen jännitysnäytelmä, kun tuloksia odotettiin useampi minuutti. Jälleen Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske olivat aitoneet saman ajan. Tällä kertaa maalikameratarkasteluiden jälkeen Reetta Hurske julistettiin voittajaksi ajalla 13,05 ja Nooralotta Neziri hopeamitalistiksi samalla ajalla. JKU:n Kalevan kisojen mitalitili on nyt avattu ja tästä on hyvä jatkaa kohti viikonlopun startteja.