TeamJKU suurimmalla joukkueella Lappeenrannan Kalevan kisoihin

TeamJKU suuntaa Lappeenrannan Kalevan kisoihin peräti 47 urheilijan joukkueella, joka on suurempi kuin koskaan aikaisemmin.

Mannisen ja Niemisen tossu syötillä kympillä

Torstaina 1.8. Kalevan kisojen ohjelmassa on karsintojen lisäksi mielenkiintoinen JKU-laji kun karpaasit Henri Manninen ja Jaakko Nieminen juoksevat 10 000 metrin loppukilpailussa. Mannisen tossu kulki niin kevyesti maanantain viimeistelyharjoituksessa Harjulla, että jopa Topi Raitasella oli haasteita pysyä Henrin perässä. Aina yllätysvalmis Jaakko Nieminen lähtee nauttimaan kympillä kyydistä.

Kaappaako Neziri SE:n takaisin nimiinsä?

Yksi viikonlopun odotetuimmista mestaruustaisteluista käydään perjantaina 2.8. naisten pika-aidoissa. Nooralotta Nezirin nälkä uusia viime vuoden Harjulla voitettu mestaruus on varmasti kova. Nooralotta nähdään radalla, mikäli Joensuussa vaivannut kantapää on kivuton.  JKU:lla on joka tapauksessa aidoissa vahvaa edustamista, kun kärkeä lähtee haastamaan U23 EM-kisojen kymppi, Julia Enarvi. Enarvi on kauden tilastoissa kuudentena ennätyksellään 13,41. Pituuspaikalla nähdään palaako nousukuntoinen Emmi Mäkinen mitalikantaan naisten pituushypyssä vuoden tauon jälkeen. JKU:n ottelija-Elisat Kirvesniemi ja Oksanen aloittavat urakkansa perjantaina. Suurennuslasin alle kannattaa asettaa yllätysvalmis Kirvesniemi, joka ehjänä pysyessään yllättää vähintäänkin itsensä.

Rikkooko Eemil Helander 3000 metrin esteissä yhdeksän minuutin rajan Kimpisellä?

Katseet kannattaa suunnata lauantaina 3.8. Kimpisen etusuoralle, kun Aino Pulkkinen palaa Kalevan kisojen sadalla metrillä radalle jalkaterävamman jälkeen. Satasen finaalissa voidaan nähdä jopa kolme JKU:n naista, kun huippu-kuntoaan tällä kaudella jälleen väläytellyt Hanna-Maari Latvala ja Jyväskylän Motonet GP:ssä ennätyksekseen 11,59 juossut Anniina Kortetmaa kyyristyvät Ainon lisäksi telineisiin. Mielenkiintoista nähdä pystyykö nuori Jesse Väyrynen haastamaan sprinterimiehet jo tänä kesänä ja kiihdyttämään miesten satasen finaaliin. Aitaspesialisti Elmo Lakka testaa vauhtiaan sileällä pikamatkalla ja mahdollisuudet ovat vaikka mitaliin.

U20 EM-kisoissa hienosti viidenneksi juossut Eemil Helander taistelee 3 000 metrin esteissä jopa hopeisesta mitalista Hannu Granbergin ja Miika Tenhusen rinnalla. JKU:n EYOF-kävijät Alisa Virtanen ja Jonatan Kinnunen pääsevät Bakun helteiden jälkeen testaamaan kisakuntoaan viileämmässä kelissä Kimpisellä. Alisalla on jo perjantaina 1 500 metriä ja lauantaina vuorossa on 800m alkuerät, jonka loppukilpailu juostaan sunnuntaina. Jonatan hyppää lauantaina kolmiloikan karsinnassa. Johanna Salmela lennättää lekaa moukarihäkistä, mutta koutsi-Tero saattaa tehdä vielä hienompia kuivaharjoituksia katsomon puolella samanaikaisesti, joten kannattaa vilkaista valmentajakatsomonkin mikäli mahdollista.

Onnistuuko kahden kaksoisvoiton päivä – Hantta ja Anniina sekä Elmo ja Ilari?

Pystyykö Elmo Lakka ja Ilari Manninen uusimaan Seinäjoen Kalevan kisojen 110 metrin aitajuoksun kaksoisvoittonsa Lappeenrannassa? Elmo tavoittelee mestaruuden lisäksi kovaa aikaa ja Dohan MM-kisarjaa (13,46), jolla saisi varmuuden MM-kisapaikasta. Vielä tällä hetkellä Elmo on kisalipussa kiinni rankingin perusteella, mutta rajan alitus varmistaisi paikan jo nyt. Hanna-Maari tavoittelee viikonlopun toista mitalia 200 metriltä ja niin tekee myös Universiadien välieräjuoksija Anniina Kortetmaa. Viime vuoden tupla-nelonen Viljami Kaasalainen hamuaa tänä vuonna mitalia jommaltakummalta pika-matkalta tai mielellään jopa molemmilta, mikäli kiristelevät takareidet antavat myöden.

Sunnuntaina selviää pystyykö TeamJKU rikkomaan vuoden 2014 Kuopion kahdeksan Kalevan kisa – mitalin ennätyksensä? YLE urheilun asiantuntija aka JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finnin mukaan TeamJKU:lla on suuri potentiaali rikkoa kyseinen ennätys tänä vuonna Lappeenrannassa ja nousta Kalevan maljan voittoon kiinni.

Kalevan kisojen aikataulu, osanottajat ja livetulokset.

kuva: Ville Kangas