Helteinen Harju täyttyi junioriurheilijoista viikonloppuna

Keski-Suomen pm-sisulisähuipentuma, eli 9-15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut, järjestettiin 27.–28.7. Harjulla. P13-sarjassa kilpaileva Oliver Koskinen osallistui viikonlopun aikana viiteen lajiin 60 metriin, kolmiloikkaan, 60 metrin aitoihin, pituuteen ja 200 metriin. ”Ihan hyvin on mennyt. Olen tehnyt kaksi uutta ennätystä ja pari ihan ok tulosta. Pm-kisoihin on tultu hakemaan enkkoja, nämä ovat hyvät kisat ja on kiva kisata muiden keskisuomalaisten yleisurheilijoiden kanssa. Ennätysten tekeminen ja kilpailuhenki motivoivat osallistumaan. Hyvällä fiiliksellä ollaan vaikka tänään ei ole vielä tullut enkkoja, mutta 200 metriä on vielä jäljellä. YAG oli kesän ”pääkilpailu”, mutta isommista kisoista on vielä Seuracup-finaali jäljellä. Seuraava kisa on Seuracup Saarijärvellä 6.8.”, Oliver jutteli pituuden jälkeen ja juoksi vielä sunnuntaina illalla 200 metrillä uuden ennätyksen.

JKU:n puheenjohtaja Pasi Valoranta hoiti sunnuntaina tärkeää tehtävää kisoissa, nimittäin palkintojenjakoa. ”On älyttömän kivaa päästä onnittelemaan lupaavia nuoria urheilijoiden alkuja. Kisoissa on ollut urheilun riemua parhaimmillaan. Munkit ovat myös hyviä”, lisää Pasi, jonka löysikin aina palkintojenjaon välissä JKU:n kioskin luota kahvi, makkara tai munkki kourassa. JKU:n kioski oli ilmeisesti onnistunut jälleen erinomaisesti valikoimassaan.

”JKU:n kisoissa on mukava olla katsojana, vanhempana ja toimitsijana, koska toiminta on ammattimaista. Itse olen ollut toimitsijana vain muutamissa kisoissa, useammin olen ollut se jannu kameran kanssa joka pyörii siellä kentällä”, Pm-sisulisähuipentumaa ikuistamasta löytynyt Aki Kujanen kertoi. 

Akilla oli hyviä vinkkejä toimitsijoille ja huoltajille pitkiin kisapäiviin. ”Pm-sisulisähuipentumissa toimin kuvaajana, lauantaina oli todella kuuma ilma, joten jo perjantaina mietin omaa sotasuunnitelmaa lauantaille. Shortsit jalkaan ja mahdollisimman kevyt t-paita päälle. Jalkaan lenkkarit, joka oli virhe. Kuvaajana pärjään läpyttimillä, jotka laitoinkin sunnuntaina jalkaan. Minulle iso vaikutus hyvää oloon lähtee molemmista päistä, jalkoihin mahdollisimman hengittävät ja kevyt ”ei-puristavat” jalkineet. Toiseen päähän lierihattu, jonka kuvatessa saa hyvin suojaamaan myös niskaa, koska aurinko on aika usein kuvaajalla selän puolella. Aurinkolasit ovat ihan must, muuten siristelen pääni kipeäksi. Aamulla, ennen kisapaikalle lähtöä, syön mahdollisimman hyvin ja mukaan otan suolaista naposteltavaa kuten suolapähkinöitä. Muutakin evästä yleensä pakkaan mukaan. Nesteytyksestä pitää huolehtia, itselläni on vesipullo mukana, josta hörppään vettä säännöllisesti enkä anna kovan janon yllättää itseäni. Pitkän päivän aikana hörppään myös kahvia kupposen jos toisenkin (kuten myös Pasi Valoranta näytti tehneen). Kuvaajana on helpompi pitää taukoja varjossa, toisin kun suorituspaikalla oleva toimitsija, joten sinne varjoon hakeudun aina välillä.”

Aki innostui kehumaan Harjun kisojen tunnelmaa. ”Jyväskylässä olevissa kisoissa on aina hyvä tunnelma, jo kisapaikalle tullessa fiilistä nostaa se näky – Harju on muuttunut stadioniksi. Mainokset, aidat, toimitsijoiden pöydät sekä muut tarvikkeet, aurinkovarjot ja -katokset, kaikki nuo höystettynä sopivalla äänenvoimakkuudella soivaan musiikkiin tuo ison kisan meininkiä. Lainaten tyttäreni sanoja, kun saavuin hänen kanssaan lauantaina kentälle ”tulee kunnon kilpailun fiilis, kun kenttä näyttää tältä”.”

Pm-sisulisähuipentumissa kilpailtiin myös muutamissa lisälajeissa. Ensimmäisenä kisapäivänä miesten 100 metrillä Jesse Väyrynen liisi etusuoran ajassa 10,73, joka on Jessen uusi ennätys. Vanha ennätys parani yli kymmenyksellä.

Pm-kisojen tulokset löytyvät täältä.

Artikkelikuva ja Akin muut ottamat kuvat