Nuorten EM-rajat alittuivat 110m aidoissa Harjulla

(Kuva: Ville Kangas)

Seuracupin yhteydessä järjestettiin lisälajeina M ja M19 110m aitajuoksut. Ensimmäisessä juoksussa vauhti ei vielä kiihtynyt toivottuihin lukemiin, mutta päivän toisessa aitakisassa miehet laittoivat tossua toisen eteen selvästi rivakammin. M19 sarjan aidoissa Juuso Peltolan ennätys kirjataan nyt 14,04 ja U20 EM-kisaraja 14,10 alittui selvästi. ”Rajan rikkominen oli helpotus, että nyt pääsee keskittymään EM-kisoihin kunnolla ja rauhassa. Kisa itsessään ei ollut täysin nappijuoksu, joten parannettavaa jäi seuraavaan kertaan. Seuraavan kerran saatan kilpailla YAG:ssa, mutta se ei ole vielä varmaa”, Juuso Peltola kertoi kisan jälkeen.

Miesten aidoissa Ilari Manninen alitti U23 EM-kisarajan juostuaan uudeksi ennätyksekseen 14,09. Aiturimiehet antoivat myös vahvoja näyttöjä kunnostaan juoksemalla vielä kahden aitakisan jälkeen 200m uudet ennätykset, Juuso Peltola 22,61 ja Ilari Manninen 21,81. ”Ensimmäinen juoksu aidoissa meni yliyrittämiseksi ja varoin aitoja liikaa. Toisessa juoksussa menin paremmin aidoista läpi ja juoksu pysyi rennompana. 200m tuli ihan mukavasti kanssa ennätysvauhtia. Kelit oli kohdillaan niin ennätyksiä odottelinkin”, Ilari kertasi kisapäivän tapahtumia. Ilari nähdään jo reilun viikon päästä uudelleen Harjun suoralla, kun Ilari yrittää haastaa Elmo Lakkaa Jyväskylän Motonet GP:ssä 19.6.

Seuracupin varsinaisissa lajeissa JKU:n nuoret urheilivat aurinkoisella Harjulla varsin mallikkaasti, sillä JKU nousi Seuracupin pistetilanteessa ykköseksi yli tuhannen pisteen erolla toisena olevaan Espoon Tapioihin. JKU keräsi Seuracupin ensimmäisestä osakilpailusta 17 279 pistettä. Viestiharjoitukset olivat selvästi tuottaneet tulosta, sillä T13 4x100m ja T15 4x100m viestijoukkueet hätyyttelivät piirinennätyksiä. Seuraava mahdollisuus parantaa piirinennätystä on ensi viikolla YAG:ssa.

Seuracupin tulokset.

Kesäkuun toisena viikonloppuna kilpaillaan myös nuorten PM-moniottelut Uppsalassa, Ruotsissa.  JKU:sta mukana on Tuomas Valle, joka ottelee M22 sarjassa. Kolmen lajin jälkeen Tuomas on sijalla kolme.

PM-moniotteluiden tulokset.