Nuorten EM-rajoja rikki heti kauden alussa

Julia Enarvi paranteli kauden parastaan 100m aidoissa aikaa 13,69 (tuuli -0,2) Helsingissä Eläintarhan kentällä käydyissä toukokuun kilpailuissa. Tulos myös alittaa SUL:n asettaman U23 EM-kisarajan, joka on 13,80. Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut käydään 11.–14.7. Gävlessä Ruotsissa. Julia aitoi jo hallikaudella 60m aidat neljän sadasosan päähän aikuisten EM-hallien kisarajasta, joten Julian potentiaali oli tiedossa. ”Kisassa huomasi, että treenit painoi ja hermotus ei toiminut toivotula tavalla. Kuitenkin huonoilla juoksuilla noin lähelle omaa enkkaa lupaa todella hyvää kesää ja U23 EM-kisoihin. Seuraava kisa on toivottavasti Paavo Nurmi Games!” Julia analysoi kisaansa.

Eemil Helander juoksi nuorten EM-kisarajan alle Helsingissä heti ratakauden avauskisassaan. Eemil rikkoi U20 EM-kisarajan 3000m esteissä reilulla kolmella sekunnilla ajalla 9.08,22. U20 EM-kisat käydään 18.–21.7. Ruotsin Boråsissa. ”Ajattelin ennen kisaa, että voisin olla tyytyväinen jos rajan alle pystyisi nyt heti ekassa kisassa ja sieltähän se tuli! Uskon, että tuosta ajasta pystyn kesän aikana vielä parantamaan uusille minuuttiluvuille. Seuraava kisa joko Vaasassa tai Forssassa 3000m esteet parin viikon päästä” kommentoi Eemil ennätysjuoksun jälkeen. Eemilin aiempi ennätys parani kerta heitolla hieman vajaa 15 sekuntia.

Helsingin kisojen tulokset.

Espoossa kilpailtiin 13–17-vuotiaiden JKU-EspTa-HIFK –viestiseuraottelu. Voiton vei tällä kertaa Espoon Tapiot 57 pisteellä ja JKU taipui toiseksi 50 pisteellä. HIFK jätettiin selvästi kolmanneksi 26 pisteellä. 

M17 4x100m aj. viestijoukkue Luukas Saari, Arttu Peltola, Dani Lirkki ja Juho Koivisto.

 

 

 

 

 

Espoon viestiseuraottelun tulokset.