Kalevan Maljan puolustaminen jatkui SM-maastoissa

Kuvassa miesten hopeajoukkue Jaakko Nieminen, Jonathan Kilpelä ja Miika Takala.

SM-maastot kilpailtiin tänä vuonna Janakkalan Turengissa. Miesten 12 kilometrillä JKU:n Jaakko Nieminen sijoittui viidenneksi Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen juostessa ylivoimaiseen maastomestaruuteen. JKU:n miesten joukkue sijoittui hopealle vaikka viime viikon Kuokkalan Kirmaisun voittaja Roope Koskinen joutuikin jättäytymään sivuun sairastumisen vuoksi. Hopeajoukkueessa juoksi Niemisen lisäksi Jonathan Kilpelä ja Miika Takala. Naisten 6 km kisassa Katri Niemistön sijoitus oli 10s. Voiton vei Lahden Ahkeran Kristiina Mäki. M22 sarjan miehet voittivat joukkuekultaa joukkueella Otto Kaario, Juho Ylinen ja Jussi Eskola. N22 sarjassa ei nähtykään JKU edustusta, kun jalkavaivat ja sairastelu kaatoi joukkueen. N19 sarja paikkasi kuitenkin hienosti sijoittuen joukkuekisassa pronssille joukkueella Lotta Mäkinen, Nea Lilja ja Heidi Haapamäki. M19 sarjassa sairastelusta toipunut Eemil Helander joutui jälleen taipumaan Joensuun Katajan Mika Kotirannalle mestaruustaistelussa sekunnilla. Eemil ja Mika järjestävät näköjään paikalla olevalle yleisölle viihdettä sillä myös maantiellä mestaruus ratkaistiin loppukirissä ja eroa poikien välillä oli silloinkin vain sekunti. N17 sarjassa maastoon starttasi peräti yhteensä 65 juoksijaa, joista kuusi edusti JKU:ta. JKU:n ykkösjoukkue nappasi pronssia joukkuekilpailussa joukkueella Emma Rainio, Iiris Helander ja Jenna Maukonen. Luukas Kontro, Pyry Lahtinen ja Risto Hakkarainen juoksivat neljän kilometrin matkalla P15 sarjan joukkuepronssille.

SM-maastojen tulokset.

Lauantaina juostiin SAUL:n SM-maastot, joissa henkilökohtaisiin mestaruuksiin ylsi Katja Järvelä N45 sarjassa, Mari Hyyppä N50 sarjassa ja Jani Lakanen M40 sarjassa. Joukkuekultaa voitti N35 joukkue (Suvi Puttonen, Paula Mäkinen ja Katja Järvelä) ja N50 joukkueelle hopeaa (Mari Hyyppä, Tarja Lyytinen ja Jaana Kiminkinen). Flying Finns –junnumaastot juostiin myös jo lauantaina. P10 sarjassa Erkka-Voitto Heinonen sijoittui seitsemänneksi. P12 sarjassa Lauri Lakanen juoksi seitsemänneksi ja Kalle Tossavainen kahdeksanneksi. P12 JKU:n joukkue voitti joukkuekilpailun joukkueella Lauri Lakanen, Kalle Tossavainen ja Konsta Vuorela.  T13 sarjassa Christine Kuusisto sijoittui yhdeksänneksi.

SAUL SM-maastojen Flying Finns –junnumaastojen tulokset.