JKU panostaa huippu-urheiluun: Verso-tiimi starttaa

Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) panostaa tulevina vuosina entistä enemmän myös huippu-urheiluun. Tavoitteena on, että jatkossa useampi JKU:n urheilija kilpailee kansainvälisellä tasolla, vähintään EM-kilpailutasolla.  Jotta tavoitteeseen päästäisiin, tullaan tämän hetken huippu-urheilijoiden ja potentiaalisimpien 18–23-vuotiaiden urheilijoiden ja heidän valmentajiensa toimintaedellytyksiä parantamaan. Tämä on mahdollista vain yhteistyössä urheilijoiden tukitiimien ja JKU:n yhteistyökumppanien kanssa.

Tavoitteeseen pääsemiseksi JKU perustaa Verso-tiimin, missä yhteistyökumppanien tuki mahdollistaa muun muassa valmennuksen osaamisen kehittämisen ja toimintaedellytysten parantamisen, laadukkaat ja hyvin saatavilla olevat päivittäisharjoittelun tukipalvelut, urheilijoiden ulkomaanleirityksen ja kansainvälisen kilpailutoiminnan. Tuki kohdennetaan urheilija-valmentaja-parien tarpeisiin yksilöllisesti. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Verso-tiimin tuki tulee mahdollistamaan Elmo Lakan ja valmentaja Antti Haapakosken tiiviimmän yhteistyön keväällä 2019.

Kriteereinä tiimiin on SUL:n määrittelemän EM-valmennusryhmän tulosraja. Kriteerinä 18–23-vuotiaiden osalta (tiimin aloittaessa 1996–2001 syntyneet) on vähintään SUL:n määrittelemän kehitystaulukon tulos omassa ikäluokassaan sekä seuran arvio kehityspolusta/edellytyksistä kansainvälisen tason yleisurheilijaksi. Lähtökohtana on useampivuotinen tiimin jäsenyys. Tiimiä tullaan mahdollisesti täydentämään syksyisin.

Lisätietoja: valmennuspäällikkö Jarkko Finni, p.040 5362680, jarkko.finni@jku.fi

Tutustu Verso-tiimin urheilijoihin ja valmentajiin jku.fi/verso-tiimi  ja seuraa tiimiä @versotiimi.