Eurooppacup-maastojuoksu käynnistää JKU:n huippu-urheiluvuoden

Maastojuoksun Euroopan parhaat yleisurheiluseurat ottavat mittaa toisistaan Portugalin Albufeirassa sunnuntaina 3.2.2019. JKU edustaa kisassa Suomea sekä naisissa että miehissä. Kilpailu käydään joukkuekilpailuna, miehet ja naiset erikseen. Paremmuus ratkaistaan neljän parhaan juoksijan sijoituspisteiden mukaan, mutta kisassa saa olla mukana 4-8 juoksijaa jokaisesta seurasta. Miehet juoksevat kisassa 10 km:n ja naiset 6 km:n matkan.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden hienoa kestävyysjuoksubuumia kuvaa se, että myös naisten joukkue on, ensimmäistä kertaa, mukana kilpailussa. Naisten joukkueessa ovat mukana Venla Saari, Lotta Mäkinen, Oona-Mari Hakulinen ja Katri Niemistö. Kisa tarjoaa upean mahdollisuuden nuorelle joukkueelle kovatasoiseen kansainväliseen kilpailuun. Joukkuekilpailu antaa varmasti juoksijoille siivet.

Miesten vahvassa joukkueessa on sekä raudanlujaa kokemusta että raikasta nuoruutta. Joukkueessa juoksevat Otto Kaario, Roope Koskinen, Jonathan Kilpelä, Jaakko Nieminen ja Miika Takala. Esimerkiksi Takalalle sunnuntain Eurooppacup-kisa on jo seitsemäs. Jaakko Nieminen on maratonin  kolminkertainen suomenmestari, Kaario ja Koskinen puolestaan kovantason suunnistajia.

Maastojuoksun Eurooppacup käynnistää JKU:n kansainvälisen huippu-urheiluvuoden. Myöhemmin keväällä naisten joukkue kilpailee seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta historian ensimmäisenä yleisen sarjan suomalaisena seurajoukkueena.

 

Kilpailun nettissivut: www.albufeira2019.com

Euroopan yleisurheiluliiton kisasivut: www.european-athletics.org/competitions/eccc-cross-country

Lisätietoja: Jarkko Finni, JKU:n valmennuspäällikkö