JKU juhlii

JKU:n historiallinen vuosi huipentuu juhlagaalaan

Jyväskylän Kenttäurheilijat juhlii 80-vuotista taivaltaa yliopiston juhlasalissa la 24.11 klo 12 alkaen. Juhlagaala on kaksiosainen, joista ensimmäinen keskittyy enemmän kuluvaan vuoteen ja jälkimmäinen pidemmälle ajanjaksolle. Gaalassa kuullaan mm. seuran puheenjohtajan Antti Meron esitys JKU:n tiestä Suomen ykköseksi ja Suomen urheiluliiton uusien nokkamiesten Sami Itanin ja Harri Aallon puheenvuorot.

JKU, Keski-Suomen suurimpiin ja menestyneimpiin seuroihin lukeutuvana, palkitsee luonnollisesti paljon kovan luokan tekijöitä ja ansioituneita. Juhlassa paljastetaan vuoden urheilija, nimetään uusia legendoja ja JKU:lle luovutetaan Kalevan malja. Ohjelmaa höystetään komiikalla, musiikilla ja videoesityksillä. Legendaarisista JKU-hahmoista paikalla on mm. keihäscowboy Kari Ihalainen. Vieraille on tarjolla kakkukahvien lisäksi tuore kirja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden tie Suomen yleisurheilun ykkösseuraksi.

JKU:n vuosi on ollut monessa mielessä historiallinen. Seuraliigan ja Kalevan maljan voitot saavutettiin kautta aikojen ennätyspisteillä ja aikuisurheilijat voittivat ensimmäistä kertaa parhaan seuran Veteraanimaljan. Junioritoiminta oli yhä vahvempaa ja seuran jäsenmäärä kohosi ennätyslukuihin 1817. Jyväskylässä järjestetyt Kalevan kisat olivat menestys ja sen jälkimainingeissa Jyväskylä pääsi mukaan valtakunnalliseen GP sarjaan. Seurasta julkaistiin myös yli 200 sivuinen ja sen historian ensimmäinen kirja. Jyväskylän kaupunki palkitsi JKU:n ensimmäisenä urheiluseurana Jyväskylä mitalilla ja uusien urheilijoiden mielenkiinto seuraa kohtaan oli syksyllä ennätysvilkasta.

JKU:n 80v juhlagaala on kaikille avoin. Tervetuloa!

Jyväskylän Kenttäurheilijat 80v