Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen JKU:n paitaan

Pikajuoksijat Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen vaihtavat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden paitaan. Samalla seuraan syntyy huipputason 4 x 100 metrin viestijoukkue, kun JKU:n väreissä juoksevat myös Nooralotta Neziri ja Hanna-Maari Latvala.

Kannuksen Urasta siirtyvä Kortetmaa voitti viime kesänä 100 metrin Suomen mestaruuden. Äänekosken Urheilijoista JKU:n paitaan vaihtava Pulkkinen taas on hallitseva 400 metrin Suomen mestari ja 200 metrin SM-hopeamitalisti. Yleisurheilun seurasiirrot vahvistuvat virallisesti Suomen Urheiluliiton (SUL) järjestövaliokunnan käsittelyssä joulukuussa.

Molemmat sprintterit asuvat Jyväskylässä ja harjoittelevat Petteri Jousteen valmennuksessa. Kumpaakin viehätti ajatus kilpailla huipputason viestijoukkueessa.

– Viestimahdollisuus alkoi kiehtoa kun asun Jyväskylässä, täällä on hyvähenkinen seura, enkä ole ikinä ollut mukana SM-viesteissä, Kortetmaa setvi haluaan vaihtaa seuraa.

Vuoden verran Jousteen valmennuksessa harjoitellut Pulkkinen on samoilla linjoilla.

– Minua kiehtoo päästä Seurajoukkueiden Euroopan cupiin ja SM-viesteihin. Omassa seurassa ei oikein ole muita juoksijoita, Pulkkinen sanoo.

JKU:n naisten joukkue kilpailee toukokuussa Seurajoukkueiden Euroopan cupin A-ryhmässä Espanjan Castellonissa.

– Pikajuoksulajit, aidoilla ja ilman, tulevat olemaan erittäin vahva osa tuota joukkuetta. Tilanne on sikäli hyvä, ettei viesti ole vain näiden neljän juoksijan varassa. Seurasta löytyy mm. Emmi Mäkisen tapaisia viestijuoksijoita, JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni muistuttaa.

Latvala: Nelikolla luja juoksupotentiaali

Castellon saattaa olla paikka, jossa naisten 4 x 100 metrin seurajoukkueiden Suomen ennätys 44,64 siirtyy historiaan. Se on JKU:n nimissä ja juostu neljä vuotta sitten Lahdessa joukkueella Ida Aidanpää-Immonen, Hanna-Maari Latvala, Minna Laukka ja Emmi Mäkinen.

– Tämä nykyisen nelikon ennätykset yhteen ynnäämällä päästään 46,03:een, josta hyvillä vaihdoilla lähtee jopa 2,5 sekuntia, eli mahdollisuuksia on 43,5:n vauhtiin, Finni laskee.

Jos Finnin hahmotelma toteutuu, ollaan lähellä naisten pikaviestin Suomen ennätystä 43,37, joka on juostu Stuttgartissa 25 vuotta sitten.

– Juoksuvoimallisesti tällä joukkueella on eniten potentiaalia juosta todella kovaa, Latvala muistelee JKU-uransa viestinelikkoja.

– Siinä ei kuitenkaan riitä, että lyödään ennätykset yhteen. Pitää osata vaihtaa ja kapulan pitää pysyä mukana. Toivon, että ollaan kaikki terveitä ja päästään kesällä juoksemaan kovaa.

Viesti innostaa myös Neziriä.

– Olen aina tykännyt viesteistä. Petteri Jouste on kova viestivalmentaja, joten hänen kanssaan saan viestit järkevästi sovitettua yhteen minun harjoitteluun, Neziri sanoo.

Finni: Huippuonnistumisella MM-kisoihin?

Finni ei pidä mahdottomana, että huippuonnistumisella viestinelikko saattaisi kolkutella, jopa paikkaa Dohan MM-kisoissa juoksevien 16 joukkueen ryhmässä. Pikaviestin maajoukkuetehtäviin tosin on tyrkyllä muitakin juoksijoita kuin JKU:n nelikko.

– Ei se ihan mahdotonta ole, jos kevään eurocupissa syntyy 43-alkuinen aika, Finni sanoo.

JKU:n nelikosta Pulkkinen on puolivälissä jalkapohjan rasitusvamman tuomaa neljän viikon juoksutaukoa, muuten viestiryhmän syksyn harjoittelu on luistanut ongelmitta.

Urheilijan pitää kiinnittyä Jyväskylään

Finnin mukaan JKU:n väreihin saattaa vaihtaa vielä muitakin urheilijoita, ei kuitenkaan yhtä nimekkäitä.

– Meille tuli tänä syksynä todella paljon kyselyitä urheilijoilta, jotka halusivat tulla seuraan. Ensimmäistä kertaa koskaan, piti sanoa viimeisimpinä asiaa tiedustelleille, että valitettavasti ettemme voi enää ottaa seuranvaihtoa harkintaan, Finni sanoo.

Finnin mukaan urheilijoita ei houkutella liittymään seuraan.

– Haluamme rakentaa hyvää yhteisöä, eli urheilijan pitää kiinnittyä Jyväskylään, eli asua ja harjoitella täällä, Finni sanoo.

 

Lähde SUL: http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/kortetmaa-ja-pulkkinen-jkun-paitaan-jyvaskylaan-huipputason-viestiryhma