Draamaa Seuracup-finaalissa Nokialla

JKU saavutti viime vuoden tapaan hopeasijan Seuracupin Tera-sarjan finaalissa. Pisteet: Lahden Ahkera 380, JKU 379, Turun Urheiliuliitto 358. Voitto hävittiin vain siis pisteellä. Tilanne ennen viimeistä lajia sukkulaviestiä oli kutkuttava, sillä ennen tätä Lahti johti kolmella pisteellä. Viestissä JKU juoksi toiseksi mainiolla juoksulla, joka nosti JKU:n tasapisteisiin Lahden kanssa. Sääntöjen mukaan sukkulaviesti ratkaisee voittajan, mikäli seurat ovat tasapisteissä, minkä mukaan JKU olisi ollut finaalin voittaja. Ehdimme tätä jo katsomossa tuulettelemaankin… mutta seiväshypyn pistelaskussa olikin ollut virhettä, joka toi Lahdelle yhden lisäpisteen. Lahti pääsi siis juhlimaan ensimmäistä Seuracup-voittoansa.

JKU onnistui finaalissa erinomaisesti. Joukkue oli lähestulkoon paras mahdollinen ja pääasiassa kaikki urheilivat tasollaan tai kauden parhaallaan. Tuli tottakai myös ennätyksiä. Lajivoittoihin ylsivät T15 80m aj Heidi Salminen, T15 2000m Venla Saari ja P13 1000m Luukas Kontro. Finaalien kaksi parasta seuraa pääsivät Ruotsiottelun yhteyteen juoksemaan näytösjuoksuna Seuracupviestin 8x200m, jonka JKU vei ylivoimaisesti. Stadionilla juokseminen oli varmasti huikea elämys kaikille juoksijoille, vaikka kovemman puoleista jännitystä oli varmasti ilmassa.

Seuracup on seurojen välinen kilpailusarja kesän aikana sarjat 10-17v. Seuracupissa kilpaillaan kahdet paikalliset osakilpailut ja kilpailusarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti neljässä eri sarjassa.