Saarijärven sunnuntaissa kaksi kultamitalia, pistesijoja ja ennätyksiä

JKU:n mitalitili kasvoi 14-15-vuotiaiden SM-kisoissa Saarijärvellä kahdella kultamitalilla, kun Venla Saari voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 2000 metriä ja Leevi-Kalle Heikkilä teki saman tempun P 15 300 m:llä. Venla lähti matkaan tuttuun tyyliinsä räväkästi, jonka jälkeen sai tarkkailla tilannetta selvän etumatkan turvin. Maalissa kellot pysähtyivät aikaan 6.31,45. Eilisen 100 m:n hopeamitalisti Leevi-Kalle eli Leka juoksi jo alkuerissä oman ennätyksensä 36,94 ja paransi sitä finaalissa aikaan 36,79. Herrasmiehenä Leevi-Kalle ilmoitti voittavansa jo ennen finaalia, jotta valmentajansa Jesse Jokinen saa voittajan valmentajalle jaettavan mitalin.

Venlan vanavedessä 15-vuotiaden 2000 metrin juoksussa Iiris Helander juoksi nousujohteisesti ja saavutti komean viidennen sijan ajalla 7.01,69. Vuotta nuorempien 2000 m:llä Kiia Paavola juoksi hienolla juoksulla Iiriksen tavoin viidenneksi parantaen ennätystään kahdeksalla sekunnilla aikaan 6.54,58. Poikien samalla matkalla 14-vuotias Pyry Lahtinenkin paranteli ennätystään, joka kirjataan nyt lukemiin 6.41,92.

Perjantaina 300 m:n mestaruuden voittanut Heidi Salminen lähti kovin tavoittein 15-vuotiaden tyttöjen 300 m:n juoksuun. Alkueränsä Heidi selvitti helposti voimiaan säästellen, kamppaili finaalissa pronssimitalista aivan kalkkiviivoille asti, mutta joutui tällä kertaa taipumaan neljänneksi. Kiekonheitossakin nähtiin hyviä suorituksia, kun 14-vuotiaissa Atte Leppänen pääsi mukaan kolmelle viimeiselle heittokierrokselle ja sijoittui ennätysheitollaan 36,19 sijalle seitsemän. 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Emilia Immonen ja Jenni Kiminkinen kamppailivat loppuun asti joukkuemitalista, mutta jäivät niukasti neljänneksi, joka oli JKU:n paras joukkuesijoitus sunnuntaina. Emilia heitti kilpailussa ennätyksensä 28.09. 15-vuotiaat kolmiloikkaajat Riikka Savolainen (9.) ja Varpu-Sofia Heinonen (23.) saavuttivat joukkuekilpailussa viidennen sijan. Seiväshypyssäkin nähtiin ennätyshyppy, kun Miska Saartoala taivutti tuloksen 280 14-vuotiaiden sarjassa.

JKU:n saldo Saarijärveltä oli 10 mitalia, joista kuusi oli henkilökohtaista ja neljä joukkuemitalia. Seura onnittelee kaikkia menestyjiään ja kiittää Saarijärven Pullistusta, joka järjesti erinomaiset ja hyvähenkiset kilpailut.