Espoo – Day 2

Lauantaipäivä oli Espoossa täyttä JKU-tykitystä. Päivä lähti käyntiin M16 pituushypyn loppukilpailulla, jossa Dani Lirkki ponnisti itsensä kuudenneksi tuloksella 623. N17 3-loikan karsinnassa JKU:lta oli mukana neljä hyppääjää. Näistä Wilhelmiina Harju ja Emmi Pennanen onnistuivat hyppäämään itsensä loppukilpailuun, joka käydään sunnuntaina. Wilhelmiina ponnisti loikassa myös ennätyksensä 11.97. Tovin kuluttua Wiltsu hyppäsi vielä viidenneksi N16 pituushypyn loppukilpailussa. Tulos 540 syntyi liian kovissa myötätuulissa, joka olisi ollut muuten ennätys. Kakkosen alkuerät juostiin myös koviin tuuliin. M16 200metrin alkuerissä Vilho Happonen saikin hyvän erän, jossa puhalsi 5,4m/s myötätuuli. Vilho onnistui tämän hyödyntämään ja juoksi itsensä 200m finaaliin aikaan 23.06. Finaali juostaan sunnuntaina. Aada Koppeli työnsi N16 kuulassa kauden parhaansa 13.24 ja sijoittui tällä viidenneksi.

Päivän ensimmäinen mitali tuli moukarista. Aada Koppeli heitti N16 moukarissa ennätyksensä 63,17, josta palkintona hopeamitali. Kultamitali jäi vain vähän päälle metrin päähän. Varsinainen mitalirymistely lähti liikkeelle estejuoksuista. Eemil Helander jatkoi kultaputkeaan voittaen M17 2000m esteet ajalla 6.11,41. Voitto heltisi melko iisillä juoksulla ja paukkuja jäi varmasti vielä sunnuntain 1500metrillekin. Alisa Virtanen juhli N16 800metrillä kultaa selvällä erolla seuraavaan juoksijaan 2.12,15. Alisalla on myös edessä vielä 1500metriä sunnuntaina.

Lotta Mäkinen teki illan kovimman tempun ja pokkasi tuplakullan. Vaikka Lotta oli selvä ennakkosuosikki N17 2000m esteisiin, piti hänen juosta se melko reipasta vauhtia 6.52,19, etteivät kovat 16-vuotiaat pääsisi heidän omassa kisassaan hänen edelle. Kaksi SM-kisojen parasta juoksijaa valitaan nuorten ruotsiotteluun, niin Lotan piti olla kahden joukossa 16-17-sarjoissa, jotta tulisi sinne valituksi. Näinhän siinä kävikin, mutta esteiden jälkeen N17 800metrin finaaliin oli vain noin 40minuuttia väliä. Olikin hyvin epävarmaa, miten siihen palautuisi. Ja palautuihan Lotta. Kasilla Lotta pääsi hyvään peesiin koko juoksun ajan ja otti johtoaseman vasta vikalla sadalla metrillä. Kasin enkka parantui lopulta noin 2.5sekuntia 2.08,75, mikä on hurja suoritus estejuoksun jälkeen. Näin myös Lotan ja Eemilin valmentaja Ari Nummela saalisti jo neljännen valmentajamitalinsa näistä kisoista ?.

 

Illan kruunasivat M16 ja M17 pika-aidat. M16 110m aidoissa Arttu Peltola juoksi itsensä pronssille ajalla 15.55. Juoksu oli melko rikkonainen, sillä Arttu jäi enkastaan monta kymmenystä, mutta sai taisteltua itsensä kolmanneksi. Arttu Ahola juoksi samassa kisassa neljänneksi 16.17. Juuso Peltola jatkoi M17 110m aidoissa ennätystehtailuaan juosten aidat 13.81 ja parantaen enkkaa hurjat 3 kymppää. Tämä riitti kuitenkin vain hopeaan, sillä Eero Hirvinen paineli vajaan kympän vielä kovempaa. Ajat ovat kaikkien aikojen toiseksi ja kolmanneksi parhaat Suomessa.

Hurja toinen päivä lisäsi JKU:n johtoa Kalevan Maljassa pisteisiin 296 – ero Turkuun jo 44 pistettä. Nyt lepoa ja sunnuntaina jatketaan!