Espoo – Day 1

Ensimmäinen hyvinkin tuulinen päivä on Espoossa takanapäin. JKU:lta tulessa oli iso määrä 17 nuorta urheilijaa, joista kaksi toivat mitalin.  Eemil Helander juoksi mestaruuden M17 3000metrillä ennätysaikaan 8.34,91. Eemil lähti heti startista lähtien kärkeen ja otti voiton ylivoimaisesti. M17 100metrillä Juuso Peltola juoksi pronssia tiukassa sadaosataistelussa ajalla 11.32 lievään vastatuuleen. Välierässä Juuso hurjasteli 1.7m/s myötätuuliin oman ennätyksensä 11.10, joka parantui 24 sadasosaa entisestä ennätyksestä. N16 400metrillä Johanna Kulmala juoksi neljänneksi ajalla 1.02,28. Pronssimitalista jäätiin 1.13 sekuntia. Pistesijalle ylsi myös Camilla Forsberg N16 kiekossa 34.89 (6. sija).

Pituudessa käytiin ensimmäisenä päivänä karsinnat ja kaseilla alkuerät. Pituudessa jatkoon menivät M16 sarjassa Dani Lirkki ja N16 sarjassa Wilhelmiina Harju. Alisa Virtanen juoksi N16 800metrillä helposti jatkoon kärkiajalla niin kuin myös Lotta Mäkinen varmisti N17 800m finaalipaikan rennolla juoksulla. Loppukilpailut näistä lajeista käydään lauantaina.