Talvijuoksusarja käyntiin kesäkelissä

Jo perinteeksi muodostunut Keski-Suomen Talvijuoksusarja käynnistyi kolmannen kerran lauantaina 14.11. Jyväskylän Kuokkalassa. Sarjan 1. osakilpailu juostiin lähes ihannekelissä  (+6’C, pilvistä, tuuli 2 m/s kaakko), aivan kuten kaksi vuotta sitten historian ensimmäisessä Talvijuoksusarjan kilpailussa. Tällä kertaa mukana oli 71 juoksun ystävää, mikä sivuaa viime tammikuun osallistujaennätystä.

Aiempien vuosien tapaan Talvijuoksusarja houkutteli paikalle runsaasti nimimiehiä ja -naisia. Miesten 10 km:llä maratonin hallitseva Suomen mestari, JKU:n Jaakko Nieminen ei antanut haastajiensa yllättää itseään: Nieminen juoksi helppoon voittoon ajalla 32.04. Toiseksi juoksi kovaa maantielläkin liikkuva suunnistaja Jere Pajunen (JoKa), joka kellotti ajan 32.45. Kolmanneksi ehti nuorissa SM-mitaleja kerännyt Otto Loukkalahti (IF Raseborg) ajalla 33.35.

Naisten 10 km:llä parasta vauhtia piti JKU:n Katri Niemistö erinomaisella ajalla 39.03. Tämä on Niemistön paras noteeraus ja jää Tiina Föhrin nimissä olevasta reittiennätyksestä vaivaiset kaksi sekuntia. Toiseksi juoksi KooVee:n suunnistaja Miia Niittynen ajalla 39.44. JKU:n Mari Hyyppä oli kolmas (40.40).

5 km:llä nopein oli Suunta-JKL:n Pauli Leinonen ajallaan 18.29. Toiseksi sijoittui reilusti ennätystään parantanut JKU:n nuori Valtteri Konttinen (18.59). Konttisen seurakaveri Samu Nerg sijoittui kolmanneksi (19.19).

Naisten vitosella Marja Niittynen (Forssan Salama) oli nopein ajalla 19.29. Seuraavat sijat menivät JKU:n Katja Sorrille ja Linda Leppikorvelle ajoilla 19.54 ja 20.20.

Keski-Suomen Talvijuoksusarjaa järjestetään joka kuukausi marraskuusta maaliskuuhun. Maantiekausi huipentuu Jyväskylässä järjestettäviin maantiejuoksun SM-kilpailuihin 16. huhtikuuta. Talvijuoksusarjan toinen osakilpailu juostaan lauantaina 12.12. Tervetuloa silloin jälleen mukaan!