Menoa ja meininkiä lumisessa Piispalassa

piispala1Toistamiseen järjestetty JKU:n nuorten Piispalan yhteisleiri keräsi jälleen ison porukan nuoria urheilijan alkuja yhteen. Kaiken kaikkiaan 52 nuorta JKU:laista ja 8 valmentajaa oli mukana reissussa. Määrällisesti kasvua oli tullut viime vuodesta ja toivon mukaan määrä lisääntyy myös ensi vuonnakin.

Ennen lähtöä oli oletus, että ehkä selviäisimme leiristä ilman lunta, mutta mitenkäs siinä sitten kävikään – perjantaiaamuna maa oli aivan vitivalkoinen. Noh, eipä tuo pahemmin haitannut. Tottakai perusulkotreenit onnistuivat myös lumisessa maastossa, ja olivathan siirtymiset harjoituspisteille myös paljon mielenkiintoisempia, kun sai yhtenään varoa ohikiitäviä lumipalloja ja puun oksista putoavia lumikasoja. Varsinkin eräät Otot tykkäsivät heitellä tarkkoja täsmäiskuja tien yläpuolella roikkuviin lumisin oksiin aiheuttaen mukavia ylläreitä erityisesti eräille naisvalmentajillemme. Ensilumi on kivaa ja pojat on poikia :).

piispala2Piispalan leiri eteni hyvin pitkälti samalla kaavalla kuin viime vuonnakin. Leiriin kuului paljon muiden lajien kokeilua kuten curling, uinti, boulderointi, keilailu, telinevoimistelu ja erilaiset pallopelit. Varsinaista yleisurheiluharjoittelua oli vähemmän. Keskityimme sen sijaan perusfysiikan ja taitopuolen kehittämiseen monipuolisilla rasteilla ja radoilla. Juoksemista ja tekemistä riitti ja havaittavissa oli, että hauskaa oli koko ajan. JKU-henki oli vahvasti läsnä. Nuoret urheilijat olivat mukana loistoasenteella ja aamulenkeillekin lähdettiin ilman suurempia mutinoita :).
Leirin kohokohta oli ehdottomasti lauantai-illan kokkisota. Urheilijat eli kolme eri ryhmää (pojat, vanhemmat tytöt ja nuoremmat tytöt) tekivät yhden urheilijan iltapala-annoksen arvioitavaksi. Ideana oli kokata mahdollisimman maukas, näyttävä ja terveellinen annos. Annokset arvioitiin lopulta yhteisessä tilaisuudessa. Tuomareina toimivat loistavasti itsensä likoon laittaneet koutsimme päätuomari Gordon Ramsayn johdolla :). Täytyy kyllä sanoa, vaikka Gordon vetikin tiukkaa linjaa, että kyllä meidän nuoret osasivat rakentaa uskomattoman komeita annoksia. Videomateriaalia kokkisodasta löytyy alla.

piispala3Lauantai-iltaa sotki hieman myös kahden tunnin sähkökatkos, joka teki illasta varmasti myös ikimuistoisen. Osalta jäi tästä syystä saunominen hieman kesken, ja viimeisen ryhmän kokkaukset ja lopullinen yhteisarvointi jouduttiin suorittamaan hätävalaistuksessa. Selvisimme onneksi tästäkin ilman suurempia ongelmia.

Viime vuonna itse olin alkuun hieman skeptinen leirin suhteen, kun ensimmäistä kertaa tästä kuulin. Mutta kun nyt olin itse ensimmäistä kertaa paikalla järjestämässä ja kokemassa tätä tunnelmaa, ei voi muuta sanoa, kun että ensi vuonna mennään varmasti uudestaan.
Kuvia leiristä löytyy facebookista seuramme sivuilta: linkki