Talven tuntua Talvijuoksusarjassa

Joulukuun ja samalla vuoden viimeinen Talvijuoksusarjan osakilpailu juostiin 13.12. Lucian päivänä. Lauantai valkeni todella talvisena ja pitkin päivää jatkunut lumipyry toi tielle noin 5 senttimetrin kerroksen uutta märkää lunta. Tämän vuoksi olosuhteista (+0°C, tuuli 3 m/s luode) muodostui juoksijoille verrattain raskaat. Kuitenkin ilahduttavat 65 uskalikkoa lähti testaamaan päivän kuntoaan Kuokkalan reitille.

Miesten 10 kilometrillä nähtiin tasainen taisto, kun italialainen Mark Ridger kellotti päivän nopeimman ajan 33.28 (5 km 16.47), JKU:n Jaakko Nieminen 33.35 ja Niemisen seuratoveri Miika Takala 33.39. Kovassa kunnossa oleva Ridger vei nimiinsä myös marraskuun kisan. Naisten sarjan ykkönen oli Tiina Teisala ajalla 41.44. Seuraavina maaliin saapuivat JKU:n Katri Niemistö (42.05) ja Tiina Alhonen (44.12).

Miesten vitosen paras oli JKU:n Tuukka Jurvakainen ajalla 18.45. Seuraavat sijat menivät Tampereen Pyrinnön Juho Leinoselle (19.35) ja JKU:n Samu Nergille (19.48). Naisissa JKU:n Tuulia Viberg oli päivän kärkinimi ajallaan 20.01. JKU:n Katja Sorri (20.59) oli toinen ja Hippoksen Maratonkerhon Anne Kiljunen kolmas (22.03).

Keski-Suomen Talvijuoksusarjan järjestäjä Jyväskylän Kenttäurheilijat toivottaa kaikille osallistujille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Nähdään jälleen 10. tammikuuta 3. osakilpailun merkeissä!

TULOKSET
Kuvia (kuvaaja Juha Tolvanen)