25. Finlandia Maraton juostaan lauantaina

Järjestyksessään 25. Finlandia Marathon järjestetään tulevana lauantaina. Kilpailu juostaan tänä vuonna uudistetulla reitillä kulkien uuden Äijälänrannan asuntomessualueen läpi. Muutoksen tarkoituksena on selkeyttää liikenteen ohjausta ja samalla tarjota osallistujille entistä juoksijaystävällisempi reitti. Tämänvuotinen maratonreitti kiertää Jyväsjärven Rantaraittia pitkin 3,5 kertaan ja puolimaraton 1,5 kertaan. Finlandia Kympillä juoksijat puolestaan kiertävät järven länsipuolen kertaalleen.

Finlandia Marathonille on ilmoittautunut tähän mennessä 2300 juoksijaa. Viime vuonna ilmoittautuneita oli ennätysmäärä, 3000 juoksijaa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä paikan päällä tapahtumakeskuksessa Kuokkalan Graniitissa perjantaina ja lauantaina.

Finlandia Kympin lähtö tapahtuu Pohjanlahdentieltä klo 12.00. Maraton starttaa klo 12.45 ja puolimaratonin puolestaan klo 15.15. Kilpailukeskus toimii liikuntakeskus Graniitissa.

Tapahtuma aiheuttaa lauantaina muutoksia liikennejärjestelyihin Kuokkalassa ja Lutakossa. Lähtöjen ajan Siltakatu, Satamakatu ja Schaumanin Puistotie ovat suljettuja liikenteeltä. Tämän lisäksi Pohjanlahdentie on suljettu klo 8-18 välisenä aikana. Järjestäjä pyytää myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varautumaan reittimuutoksiin, sillä Rantaraitti on juoksijoiden käytössä klo 11-18.