JKU:lle viisi mitalia nuorten SM-moniotteluista

Viikonloppuna käytyjen SM-moniottelujen saldo JKU:n urheilijoille oli viisi mitalia. Emmi Mäkinen otteli N22-sarjassa hopeaa ja Elmo Lakka M22-sarjassa pronssia. Kaapo Kangas puolusti menestyksekkäästi viime vuotista mestaruuttaan nyt P15-sarjassa ja tämän lisäksi JKU saavutti kaksi joukkuepronssia T15-sarjassa Ada Koistisen ja Hilla Niemisen sekä T14-sarjassa Roosa Mähösen ja Siiri Rainion toimesta.

Emmi Mäkinen otteli SM-hopeaa hymyssä suin

Pituushyppyyn tälle kaudelle keskittynyt Emmi Mäkinen lähti mukaan Uusikaarlepyyn SM-moniotteluun ”pitämään hauskaa”. Mäkinen ottelikin tasaisen sarjan, vaikka oma päälaji pituushyppy jäi tämän kauden tasoon nähden hieman alakanttiin (590). Mäkisen sarja 100 m aidat 14,15, korkeus 160, kuula 9,31, 200 m 24,89, pituus 590 ja 800 m 2.27,54 tuotti pisteet 5179. Tulos on Emmin uusi ennätys ja nousee tämän kauden Suomen tilasto neloseksi. 7-ottelun voitti Lieksan Urheilijoita edustava Jutta Heikkinen, joka voitti tämän lajin myös Kuopion Kalevan Kisoissa.

– Mukavaa oli otella joka laji hymyssä suin. Osallistun halliotteluihin ja ulko-otteluihin jatkossakin, mikäli ne harjoitusohjelmaan sopivat. Pituus on kuitenkin päälaji, kertoo tuore SM-hopeamitalisti Mäkinen.

M22-sarjan 10-ottelussa JKU:n Elmo Lakka otteli elämänsä ensimmäisen 10-ottelun. Kokeilu olikin varsin onnistunut, sillä tulos 6463 palkittiin SM-pronssilla. Hyppy- ja varsinkin heittolajeissa jäi vielä parannettavaa paremmin aita- ja pikajuoksijana tunnetulle Lakalle. Ottelukokemus oli ilmeisen positiivinen, sillä Elmo ilmoitti halukkuutensa otella myös halliotteluissa. 10-ottelun voittaja oli Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi, joka Kalevan Kisoissa palkittiin SM-hopealla.

N19-sarjassa Emma Koistinen otteli ensimmäisen 7-ottelunsa. Kokonaispisteet 4485 tuottivat kuudennen sijan kilpailussa.

Kaapo Kangas uusi Suomen mestaruutensa

Kaapo Kangas puolusti menestyksekkäästi viime vuotista Suomen mestaruuttaan P14-sarjasta nyt vuotta vanhemmissa pojissa. Kankaan voittosarja 100 m aidat 13,79, pituus 562, seiväs 312, keihäs 39,76 ja 1000 m 2.57,45 tuotti pisteet 3213.

14/15-sarjoissa kilpaillaan myös joukkue Suomen mestaruuksista. JKU:n Ada Koistinen ja Hilla Nieminen saavuttivat SM-joukkuepronssia T15-sarjassa ja Roosa Mähönen ja Siiri Rainio tekivät samoin T14-sarjassa.

JKU kasvatti johtoaan Kalevan Maljassa

JKU:n saldo viikonvaihteen SM-moniotteluista Pietarsaaresta ja Uusikaarlepyystä oli 14 Kalevan Malja pistettä. Näin JKU:n kokonaispisteet nousivat 329 pisteeseen ja etumatka Turun Urheiluliittoon kasvoi 23 pisteeseen. Kalavan Maljassa on jäljellä enää 20.9. Joutsenossa juostava SM-maraton.