Kamppailu Kalevan Maljasta huipentuu JKU:n ja TuUL:n välille

Kamppailu yleisurheilun Kalevan Maljan voitosta on kiteytymässä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Turun Urheiluliiton keskinäiseksi kamppailuksi. JKU johtaa Malja-kisaa 315 pisteellä ja TuUL on toisena yhdeksän pisteen päässä 306 pisteellä. Kolmantena oleva Espoon Tapiot on jäänyt johtopaikasta jo 23 pisteen päähän, jonka tavoittaminen vaikuttaa liki mahdottomalta.

Kalevan Maljan jännitys tulee jatkumaan vielä SM-maratonille saakka, joka juostaan 20. syyskuuta. Asetelma on, että JKU tullee lisäämään eroa turkulaisiin tulevan viikonlopun SM-moniotteluissa, jotka kilpaillaan Pietarsaaressa ja Uusikaarlepyyssä. Viime vuonna JKU keräsi moniotteluista 13 pistettä ja tänä vuonna tuon pistemäärän saavuttaminen on jo hyvä saavutus. Turun Urheiluliiton urheilijoita ei sen sijaan ole ilmoittautunut moniotteluiden Kalevan Maljaan vaikuttaviin lajeihin lainkaan, joten JKU:n etumatka kasvanee noin kahteenkymmeneen pisteeseen.

SM-maratonilla asetelma on taas päinvastainen: TuUL:lla on maratonille vahvoja mies- ja naisjuoksijoita, kun taas JKU:n pistesaldo jäänee vaatimattomaksi. Ennakkokaavailuissa Turku voi hyvin saada parikymmentä maraton-pistettä, mikä merkitsisi sitä, että JKU ja TuUL ovat viimeisen Kalevan Malja-kisan jälkeen jotakuinkin tasapisteissä.

SM-moniotteluissa tavoitteena kasvattaa piste-etumatkaa

Mielenkiinto SM-moniotteluissa kohdistuu yksittäislajien kovien JKU-urheilijoiden osallistumiseen heille vieraampaan moniottelukisaan. JKU:n kärkiurheilijoista moniottelemaan ovat ilmoittautuneet Emmi Mäkinen, Emma Koistinen ja Elmo Lakka, joista kukin on Suomen mestari omassa päälajissaan. Viime vuotisen pistesaldon saavuttaminen on kuitenkin vaikeaa, sillä ottelua päälajinaan harjoittelevia urheilijoita ja muutama muukin pistesijatasoinen urheilija on loukkaantuneena.

– Urheilijoiden rohkea heittäytyminen epämukavuusalueelle on upea juttu. Se symboloi urheilijoiden hienoa asennetta omaa urheiluaan ja omaa seuraansa kohtaan, luonnehtii Jarkko Finni SM-moniotteluiden ennakkoasetelmia.

SM-moniotteluiden 14/15-sarjassa JKU:n urheilijoilla on mahdollisuuksia mitaleille sekä henkilökohtaisessa kisassa että joukkuekilpailussa. Viime vuoden P14-sarjan Suomen mestari Kaapo Kangas puolustaa ottelumestaruuttaan nyt vuotta vanhemmassa ikäluokassa.

Yhteensä JKU:sta on mukana 16 ottelijaa, joista yhdeksän Kalevan maljaan vaikuttavissa sarjoissa.

Kalevan Maljan ratkaisu nähtäneen SM-maratonilla

Odotettavissa on, että Kalevan Malja-kisan päättävällä SM-maratonilla paras seura tulee olemaan Turun Urheiluliitto. On siis jo nyt selvää, että lopullinen ratkaisu Kalevan Maljasta siirtyy parin viikon päähän Joutsenoon.

Yleisurheilun sisäpiirissä kaikkein korkeimmalle arvostetussa Seuraluokittelukilpailussa JKU on sen sijaan melko ylivoimaisessa johtoasemassa. JKU johtaa toisena olevaa Turun Urheiluliittoa yli 130 pisteellä.

Moniotteluiden SM-kisat, Pietarsaari: http://www.ifdrott.idrott.fi/sv/fm_mangkamp_sm_moniottelu/

Moniotteluiden SM-kisat, Uusikaarlepyy: http://www.ifn.fi/index.php/fm-mangkamp-sm-moniottelu

Kalevan maljan tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?kausi=2014&ID=2

Seuraluokittelun tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?ID=1&kausi=2014