JKU:n nuoret voittivat Seuracupin finaalin toistamiseen

Nuorisoyleisurheilun vuotuinen huipennus, Seuracupin finaali, kilpailtiin tänä vuonna Vantaalla. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkue keräsi kahdessa piirikisassa kolmanneksi eniten pisteitä ja täten finaalipaikka kuudentoista parhaan joukossa varmistui.

Ennakkotilastojen valossa Tampereen Pyrintö oli finaalin ennakkosuosikki, mutta JKU:n nuoret onnistuivat kuitenkin taistelemaan voiton toistamiseen Jyväskylään.  JKU keräsi 387 pistettä, Tampereen Pyrintö jäi yhdeksän pisteen päähän 378 pisteellä ja kolmas oli Lahden Ahkera 334 pisteellä. Viime vuonna Imatralla JKU voitti finaalin ensimmäistä kertaa.

Tärkeässä roolissa olivat lajivoittajat, joita JKU:n joukkueessa oli viisi. Yksitoistavuotiaissa pojissa Leevi-Kalle Heikkilä voitti 150 metrin juoksun ajalla 21,02 ja saman ikäisten tyttöjen 150 metrin juoksussa Heidi Salminen korjasi voiton ajallaan 21,58. 17-vuotiaissa pikamatkana juostiin 200 metrin juoksu, jonka miehissä voitti Antti Ruuti ajalla 22,87 ja naisissa Inari Heikkinen 25,43.

P13-sarjassa Juuso Peltola voitti 60 metrin aitajuoksun huikealla ajalla 8,94. Selän takana oli sallittu 1,3 metrin myötätuuli. Peltolan aika on ikäryhmässään Suomen kaikkien aikojen tilaston kärkitulos.

Seuracupin voitto sinetöityi lopulta vasta sukkulaviestissä, jonka JKU:n joukkue voitti ennen Tampereen Pyrintöä.

JKU:n sijoittuminen kahden parhaan joukkoon varmisti myös sen, että voittoisa seuracup-joukkue esiintyi Olympiastadionilla Ruotsi-ottelun yhteydessä juostavassa 8×200 metrin näytösviestissä.