JKU nousi Kalevan Maljan kärkeen

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Kalevan kisa – viikonloppu Kuopiossa sujui erinomaisissa merkeissä. JKU oli SM-viikonlopun pisteillä mitaten paras seura ja samalla se siirtyi Kalevan Maljan johtoon. Jyväskyläläiset johtavat nyt sekä seuraluokittelua että Kalevan Maljaa. Viikonloppu jätti myös jossiteltavaa, kun seuran pistesaldossa oli peräti viisi neljättä sijaa. Zurichin EM-edustus jätti myös toivomisen varaa, sillä kisakoneeseen nousee Hanna-Maari Latvalan ja Ida Aidanpään lisäksi vain Minna Laukka pikaviestiin.

JKU Kalevan Kisojen paras seura

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden tavoite Kuopion SM-kisoista oli 8 mitalia ja 80 Kalevan Malja pistettä. Viikonlopun saldo oli mitalien osalta juuri tavoitteen mukainen ja pisteitä seuran urheilijat keräsivät ennätykselliset 93. Molemmat ovat seuran uusia Kalevan Kisa – ennätyksiä. Suomen mestaruuksia saatiin kolme, Hanna-Maari Latvala 100 ja 200 metriltä sekä Emmi Mäkinen pituushypystä. Näin neljän mestaruuden ennätys vuodelta 2012 jäi edelleen voimaan.

JKU:n jälkeen toiseksi paras seura Kalevan Kisoissa oli Turun Urheiluliitto, jonka urheilijat saavuttivat 81 pistettä nostaen TuUL:n samalla Kalevan Maljassa toiseksi Espoon Tapioiden ohi. Espoolaiset ovat keränneet 145 Kalevan Malja pistettä. Neljänneksi nousi Helsingin Kisaveikot 140,5 pisteellä, joista Kuopion kisoista saadut 57,5 pistettä nostavat seuran Kalevan Kisojen pistetilaston kolmanneksi.

– JKU:lla on tällä hetkellä laaja kärkikaarti monessa eri lajissa. Saavutimme kahdentoista urheilijan toimesta 13 sijoitusta 4:n parhaan joukkoon. Ennätykselliset kahdeksan mitalia saavutettiin seitsemän urheilijan voimin, selvittää JKU:n valmennuspäällikkö Kalevan Kisojen menestystä tyytyväisenä.

Seuraluokittelussa JKU jatkaa kärjessä 950,25 pisteellä.  Toiseksi nousi Turun Urheiluliitto 849,25 pisteellä ja kolmanneksi Helsingin Kisaveikot 760,5 pisteellä.

Minna Laukka EM-kisoihin

JKU:n Kalevan Kisa viikonloppu ei ollut pelkkää auringonpaistetta. Urheilijan kannalta kaikkein harmillisinta on sijoittua neljänneksi ja tämä sijoitus oli kotiin tuomisina peräti viidellä JKU:laisella. Moukarin heittäjät Johanna Salmela ja Arno Laitinen eivät onnistuneet jatkamaan viime vuotista mitaliputkeaan, vaan heidän oli tyytyminen neljänteen sijaan. Kestävyysjuoksupuolella Jaakko Nieminen oli neljäs 5000 metrin juoksussa ja Henri Manninen 10000 metrin juoksussa. Kymmenottelussa Sami Itani otteli kesän toistaiseksi parhaan kisansa, mutta mitali karkasi 110 metrin aitajuoksussa törmäämiseen kymmenenteen aitaan ja sitä seuranneeseen kuperkeikkaan. Itanin raivoisa taistelu palkittiin neljännellä sijalla.

Uusia EM-kisarajojen ylittäjiä ei JKU:n leiristä tullut. Minna Laukka valittiin naisten pikaviestijoukkueeseen tutulle takakaarteen osuudelle. Valintaa puolsi Laukan pronssimitali 200 metriltä ja rutinoitunut vaihto takasuoraa viestissä juoksevan Hanna-Maari Latvalan kanssa.

– Tarjolla oli jackpot EM-kisoihin, mutta valitettavasti rajat jäivät harmillisen lähelle. Henri Mannisen EM-maratonunelma jäi 31:n sekunnin päähän. Todella lähellä olivat myös aiturit Lakka ja Monni kisamatkaa, mutta muutamia sadasosia olisi vielä pitänyt puristaa ajoista pois. Osku Torro venyi myös Kuopiossa kesän toistaiseksi parhaaseensa, mutta niin SUL:n 226 kuin Oskun oma, henkilökohtainen kisaraja 228 jäi saavuttamatta, puntaroi Finni kisakoneesta jääneitä JKU:laisia.

Kalevan Maljan pistejahti jatkuu ensi viikonloppuna

Kalevan Maljan metsästys jatkuu ensi viikonloppuna 22-vuotiainen SM-kisoissa Seinäjoella ja 19-vuotiaiden SM-kisoissa Huittisissa. Näissä kilpailuissa on jaossa yhteen laskien enemmän Kalevan Malja pisteitä (2124) kuin Kalevan Kisoista (1480). Näissä ikäluokissa Turun Urheiluliitolla sekä erityisesti Tampereen Pyrinnöllä on vahva urheilijakaarti, joten tilanne Kalevan Maljan pistetaulukossa kiristyy entisestään.

Alle 22-vuotiaiden SM-kisoissa JKU:n terävin kärki on tuoreet Kalevan Kisa menestyjät Emmi Mäkinen ja Elmo Lakka vahvistettuna keihäänheittäjä Rasmus Maukosella. Huittisissa ikäluokkansa MM-kisoista Eugenesta kotiutunut Emma Koistinen urakoi kolme lajia. Mitali- ja pistejahtiin lähtevät myös Sini Toivola, Anni Halko sekä Mika Ruhtinas.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden SM-mitalistit ja pistesijat Kuopion Kalevan Kisoista 2014: