SAULin SM-kilpailut kokoavat ennätyssuuren urheilijajoukon Harjulle

Suomen Aikuisurheiluliiton SAULin yleisurheilun SM-kilpailut järjestetään Jyväskylän Harjulla tulevana viikonvaihteena kolmipäiväisenä tapahtumana. Ensimmäistä kertaa SM-kilpailujen historiassa osallistujamäärä ylittää tuhannen, tarkka lukumäärä on 1026. Kaiken kaikkiaan Harjulla nähdään yli 2300 lajisuoritusta. Isäntäseura JKU lähettää kisoihin suurimman joukkueen, peräti 86 urheilijaa.

Jyväskylässä entisen Veteraaniurheiluliiton nykyisen Aikuisurheiluliiton ulkoratojen mestaruuskilpailut järjestetään nyt kolmatta kertaa. Aiemmat kilpailut olivat vuosina 2003 ja 2009. Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) järjestää tämän vuoden kilpailut yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. Suurin panos kilpailujen onnistumisessa tulee yli 200 vapaaehtoisen toimitsijan työstä kolmen kilpailupäivän aikana.

-Yhteistyöllä kaupungin kanssa olemme vahvistaneet yleisurheilun asemaa Jyväskylässä ja tuloksena onkin JKU:n nousu Suomen kärkeen sekä Suomen Urheiluliiton että Suomen Aikuisurheiluliiton kilpailutoiminnassa. Jatkossa meillä on Jyväskylässä monia yleisurheiluhaasteita esim. Harjun Stadionin kehittämisessä varsinkin katsomorakenteiden osalta, toteaa järjestelytoimikunnan ja JKU:n puheenjohtaja Antti Mero.

Pääministeri Alexander Stubb juoksee 5000 metriä

Kilpailujen suojelija, pääministeri Alexander Stubb juoksee lauantaina M45 sarjan 5000 metrin juoksussa.

– On hienoa päästä mukaan SAULIN kisoihin, vaikka Niinistö ei olekaan tällä kertaa mukana! Kaikkea pitää kokeilla. En ole koskaan juossut kisaa radalla. Toki treenejä ja Cooper-testiä on tullut vedettyä, mutta ihan 5000 m kelloa vasten. Kerta se on ensimmäinenkin, kertoo pääministeri Alexander Stubb kisojen käsiohjelman tervehdyksessään.

Ilmoittautuneiden joukossa ovat myös yleisessä sarjassa menestyvät maratonin hallitseva Suomen mestari Miika Takala (M35 10000 m), kiekonheittäjä Mika Loikkanen (M40 kiekko), kestävyysjuoksija Minna Haka-Risku (N35 800 m) sekä Zürichin EM-kisoihin 4×400 metrin joukkueeseen valittu Sanna Aaltonen (N30 200 m).

JKU pyrkii lukuisten arvokilpailujen kokemuksellaan luomaan Harjulle puitteiltaan mestaruuskilpailuiden arvoisen tapahtuman. Kilpailut alkavat perjantaina klo 12:00 miesten 10000 metrin kävelyillä.

Lisätietoa: https://www.jku.fi/sm2014/