JKU odottaa ennätyksellisiä Kalevan Kisoja

Yleisurheilun SM-kilpailut, Kalevan Kisat kilpaillaan tulevana viikonvaihteena nelipäiväisenä tapahtumana torstaista sunnuntaihin Kuopion Väinölänniemen urheilupuistossa. Jyväskylän Kenttäurheilijoista kotimaisen yleisurheilukauden huipentumaan on ilmoittautunut ennätykselliset 29 urheilijaa, jotka osallistuvat kaikkiaan 40 lajisuoritukseen. Kalevan Kisojen ensikertalaisia on mukana viisi, joka kuvastaa omien kasvattien rynnistystä kansalliseen kärkeen.

Kuopion kisoista JKU lähtee tavoittelemaan uutta piste- ja mitaliennätystä sekä seuran urheilijat paikkoja elokuun EM-kisoihin Zurichiin.

Johtaako JKU Kalevan Maljaa Kuopion Kalevan Kisojen jälkeen?

JKU johtaa yleisurheilun seuraluokittelua ennen Kalevan Kisoja ja johtanee sitä myös kisojen jälkeen. Kalevan Maljan pisteissä JKU on toisena 104 pisteellä kymmenen pisteen takamatkalla Espoon Tapioihin nähden.

– Kalevan Maljassa olemme kakkosena, mutta tavoitteena on piikkipaikka kisojen jälkeen, toteaa JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni kisojen aattona.

Viime vuonna Espoon Tapiot saavutti Kalevan Kisoista 38 pistettä, JKU 76 pistettä. Mikäli asetelma toistuu saman kaltaisena, JKU:n johtopaikka Kalevan Maljassa on hyvinkin realismia. Toisaalta pistetilanteessa kolmantena oleva Lahden Ahkera (95 p) ja neljäntenä oleva Turun Urheiluliitto (90 p) ovat iskuetäisyydellä Maljan kärkitilasta ja onnistuessaan Lahden ja Turun urheilijat voivat nostaa seuransa osakkeita korkeammalle.

JKU:n Kalevan Kisojen piste-ennätys on vuodelta 2013, jolloin seuran urheilijat keräsivät 76 pistettä. Mitaliennätys on seitsemän SM-mitalia, johon on ylletty sekä 2012 että 2013.

– Lähdemme tavoittelemaan 80:tä pistettä ja mitalimäärässäkin pistetään yksi paremmaksi, eli 8 SM-mitalia on tavoitteemme, Finni linjaa JKU:laisten odotuksia.

Vuonna 2012 Suomen Mestaruuksia tuli peräti neljä ja tuon määrän ylittäminen vaatii tänä vuonna jo vähän tuuriakin.

Täydennystä EM-kisakoneeseen

Jyväskyläläisurhelijoista EM-kisamatkansa ovat varmistaneet jo Hanna-Maari Latvala (100m, 200m ja pikaviesti) sekä Joensuun Eliittikisoissa upeasti aitonut Ida Aidanpää (100 m aidat).

Valintakelpoinen olisi myös korkeushyppääjä Osku Torro viime vuoden 226:lla, mutta riittääkö tämä? Valinnan varmistanee hyppäämällä Kuopiossa mestariksi tai ylittämällä 226.

Suomesta lähtee viestijoukkueet naisten 4×100 metrille sekä 4×400 metrille sekä miesten pikaviestiin, koska joukkueet ovat EA:n tilastoissa kuudentoista parhaan joukossa. Latvalan lisäksi viestipaikkaa tavoittelevat Aidanpää, Minna Laukka, Emmi Mäkinen sekä Elmo Lakka. Joukkueisiin nimettäneen kuusi urheilijaa.

Kaukana kisarajasta ei ole myöskään aituri Petteri Monni, joka tällä kaudella on kellottanut 400 metrin aidoissa 51,41. Kisaraja on 51,10, jonka Monni on ennätysjuoksussaan vuonna 2011 alittanut sadasosalla.

Kisapaikkaa tähyävät myös Arno Laitinen moukarissa (kauden paras 71,53, kisaraja 73,50 ja naisten moukarissa Johanna Salmela (kauden paras 64,44, kisaraja 68,00).

JKU:n ennätys arvokisaurheilijoiden määrässä on vuodelta 2012 Helsingin kotikisoista, joissa mukana oli viisi seuran urheilijaa seitsemässä lajissa. Kuopion Kalevan Kisojen jälkeen nähdään, kirjoitetaanko myös tämä seuran ennätys uusiksi Zurichin EM-kisoissa.

107. Kalevan Kisat Kuopiossa 31.7.-3.8.

Kalevan maljan tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?kausi=2014&ID=2

Seuraluokittelun tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?ID=1&kausi=2014

LIVE-Tulospalvelu: http://www.kalevankisat2014.fi/yleisolle/live-tulospalvelu

Lisätietoja: http://www.kalevankisat2014.fi