JKU:n joukkueille kaksi mitalia Lempäälän SM-maastoista

JKU:n juoksijat saalistivat kaksi joukkuemitalia ja neljä pistesijaa viime sunnuntaina Lempäälässä käydyissä SM-maastoista. Lauantain kisoista aikuisurheilijat toivat neljä henkilökohtaista ja kolme joukkuemitalia, junnut kaksi henkilökohtaista ja kolme joukkuemitalia.

JKU oli M22-sarjan paras seura

JKU oli M22-sarjan paras seura

M22-sarjan 6km:lla JKU:n trio Roope Koskinen, Jussi Huuskonen ja Konsta Vilkman veivät joukkuemestaruuden ylivoimaisesti sijapisteluvulla 25. Tasaisesta mutta toisistaan täysin erityyppisestä kolmikosta suunnistaja-Koskinen juoksi oli kisan viides, puolimaileri-Huuskonen kahdeksas ja kestokone-Vilkman 12:s. Ainoana seurana tässä sarjassa JKU:lla oli myös kakkosjoukkue, joka sijoittui kilvan neljänneksi.

JKU miesten 12km:n joukkuekilvan 3:s

JKU miesten 12km:n joukkuekilvan 3:s

Miesten 12km:lle JKU lähti puolustamaan useamman vuoden mittaista mitaliputkeaan. Varamiehisenäkin joukkue Jaakko NieminenHenri ManninenJouni Haatainen onnistui kampeamaan itsensä pronssille pistein 36. Hopeakin oli erittäin lähellä: IF Länken vei tällä kertaa pidemmän korren 2 pisteen turvin. Kilvan ylivoimainen mestari oli Joensuun Kataja (16). Henkilökohtaisessa kilpailussa Nieminen kiri kisan kuudenneksi, Hampurin maratonista ihmeesti toipunut Manninen kahdeksanneksi ja loukkaantunutta Miika Takalaa ansiokkaasti paikannut Haatainen 22:nneksi.

Haatainen oli tulessa jo päivää aiemmin lauantaina, kun samaisissa Hakkarin maastoissa juostiin Suomen Aikuisurheiluliitto SAUL:n mestaruuksista. Haatainen nappasi viikonlopun toisen mitalinsa, pronssia M35-sarjassa. Naisissa sekä Katja Järvelä (N40) että Pirjo Karetie (N70) palkittiin kumpainenkin sarjoissaan hopeisella mitalilla. Päivän kirkkaimman mitalin JKU:lle toi Mari Hyyppä, joka juoksi N45-sarjan ylivoimaiseksi mestariksi. Tämän lisäksi joukkuemitaleja tuli N35+N40 -yhdistelmälle (kultaa ja pronssia) sekä N45:n joukkueelle (hopeaa).

Junnujen Flying Finns -maastoissa JKU:n värejä pitivät yllä mm. Lotta Mäkinen (T13-sarjan hopeaa), Emil Helander (P13 hopeaa), Antto-Ville Heinonen (P9 6:s) sekä Heidi Salminen (T11 8:s) sekä joukkueet T11-sarjassa (Heidi Salminen-Varpu-Sofia HeinonenIiris Helander, kultaa), T12-sarjassa (Miina-Maria TuomalaEmmi PennanenNeili Marjanen, hopeaa), P13-sarjassa (Eemil Helander-Valtteri Konttinen-Miikka Mäkinen, pronssia).

TULOKSET