SM-maastojuoksut Lempäälässä

sm_logo_2Tulevana viikonvaihteena kilpaillaan Lempäälässä sadannet SM-maastojuoksukilpailut. Samassa yhteydessä ratkotaan myös SAUL:n maastomestaruudet sekä kisataan Flying Finns junnumaastot.

Jyväskylän Kenttäurheilijoista Lempäälään matkaa huikean suuri juoksijajoukko, kaikkiaan 76 urheilijaa, joista 36 on ilmoittautunut SM-maastoihin, 21 Flying Finnseihin ja 19 SAUL:n maastomestaruuskilpailuihin. Maastojen joukkuekilpailuissa JKU:ta edustaa peräti yhdeksän kolmijäsenistä joukkuetta.

Viime vuonna JKU saavutti maastoista kaksi mitalia: Henri Manninen 12 km:n pronssia ja miesten joukkuehopeaa 12 km:lla. Nyt yhden avainurheilijan loukkaantumisesta huolimatta tavoitteena on uusia viime vuoden kahden mitalin saalis.

Miesten pitkällä matkalla JKU puolustaa 2013 joukkuehopeaa. Tuosta viime vuoden joukkueesta pois on ainakin Miika Takala, ehkä myös Henri Manninen. Jos Manninen on palautunut viime sunnuntaina juostusta Hampurin maratonista ja osallistuu SM-maastoiin, niin JKU taistelee tänäkin vuonna pitkän matkan joukkuemitalista.

JKU:n joukkueessa juoksee myös tuore SM-hopeamitalisti maantiejuoksusta Jaakko Nieminen, jonka kovasta kevätkunnosta kielii myös Karhuviestin ankkuriosuuden nopein aika. Jaakko oli viime vuonna pitkän matkan 15. ja nyt ennakkomerkit viittaavat huomattavasti kovempaan sijoitukseen. Jaakko on kisan ehdoton ”musta hevonen”. Pitkän matkan ylivoimainen ennakkosuosikki on Lewis Korir, joka vasta avaa kisakautensa Lempäälässä.

JKU:n naisten joukkue oli viime vuonna 4. Mikäli kaikki menee nappiin, on mahdollisuuksia jopa parantaa tuota sijoitusta. Joukkueessa juokseva Sini Alusniemi on maan kärkipään hiihtäjiä, joka voitti mm. Lapponia -hiihdon keväällä ja oli viime vuonna naisten maastokisan 15. Alusniemi juoksi erinomaisesti Pyynikkijuoksussa, joten odotettavissa saattaa olla jopa kymmenen sakkiin murtautuminen.

SM-maastot televisioi Ylen TV2 ja koostelähetys kisoista tulee Äitienpäivän kunniaksi sunnuntaina klo 17-18.30.

SM-maastojen sivut: http://sm-maastot2014.fi/