Aaron Savolainen poikien Ruotsi-ottelun ratkaisijana

Aaron Savolainen - Ruotsin kaataja

Aaron Savolainen – Ruotsin kaataja

Kuten usein ennenkin, myös tämän vuoden Ruotsi-Suomi -maaottelussa nähtiin suurta draamaa. Tasaisena pysynyt poikien maaottelu huipentui päivän viimeiseen lajiin, 4×400 metrin viestiin. Suomen ankkurina viestiä vienyt JKU:n Aaron Savolainen ratkaisi viestin ja koko maaottelun voiton Suomen eduksi. Loppusuoralla väkisin Ruotsin ohi taistelleen Savolaisen osuusaika oli mainio 48,5. Tämän lisäksi joukkue paransi ajallaan 3:14.47 17-vuotisten Suomen ennätystä peräti 4,5 sekuntia.

JKU:sta oli mukana maaottelussa myös viisi muuta urheilijaa. Hanna-Maari Latvala nappasi kakkostilat sekä naisten sadalta että 200 metriltä. Latvalan ajat olivat 11,45 ja 23,31. Naisten moukarissa Johanna Salmela heitti kilpailun 3:nneksi tuloksella 62,83. Suomen kaksoisvoittoon päättyneessä miesten korkeudessa Osku Torro sijoittui kakkoseksi. Torro ylitti 215 cm. Poikien maaottelussa Ilari Manninen juoksi 300 metrin aidoissa 3:nneksi ajalla 38,56. Tyttöjen maaottelussa Emma Koistinen sijoittui 100 metrin aidoissa 4:nneksi ajalla 14,15. Koistinen pääsi edustamaan myös 4×100 metrin viestissä, missä hän juoksi ankkuriosuuden.

Maaotteluun valittu Minna Laukka joutui valitettavasti vetäytymään kilpailusta viime hetken sairastumisen vuoksi.

TULOKSET MIEHET/NAISET

TULOKSET POJAT/TYÖT