JKU:n urheilijoita edustustehtäviin

Emmi Mäkinen valittiin 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

Emmi Mäkinen valittiin 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

Tuloksellisesti alkukesä on ollut niin hieno, että JKU:sta on lähdössä peräti useampia urheilijoita mukaan kesän eri arvokisoihin.

JKU:n kirkkaimpana tähtenä tänä vuonna on juossut Hanna-Maari Latvala, joka on rikkonut MM-kisojen B-rajan peräti kahdella eri matkalla. Saksan Weinheimissä 25.5. Latvala viiletti satasen aikaan 11,36 ja 200 metrillä raja puolestaan rikkoontui jo hallikaudella 9.2. Växjössä, Ruotsissa ajalla 23,30. MM-kisat järjestetään 10.-18.8. Moskovassa.

Universiadit eli ”opiskelijoiden olympialaiset” pidetään tänä vuonna 6.-17.7. Kazanissa, Venäjällä. Latvalan lisäksi kisoihin on JKU:sta nimetty moukarinheittäjä Johanna Salmela. Tampereella 15.6. käydyissä kansallisissa Salmela vakuutti valitsijat heittämällä uudeksi ennätyksekseen 65,81 m.

Tampereella 10.-14.7. pidettäviin 22-vuotiaiden EM-kisoihin kisalipun lunasti Emmi Mäkinen. Tällä kaudella Mäkinen on ponkaissut pituutta 606 ja juossut 100 metriä aikaan 12,19, mitkä riittivät näytöiksi sekä pituuteen että pikaviestiin. Myös keihäänheittäjä Rasmus Maukonen rikkoi EM-kisarajan Jyväskylä Gameseissa 19.6. tuloksella 71,01, mutta useamman urheilijan rikottua rajan Maukonen nimettiin kotiin jääväksi varamieheksi.

Emma Koistinen puolestaan pääsee mukaan 17-vuotiaiden MM-kisoihin 100 metrin aitoihin. Kisat järjestetään 10.-14.7. Donetskissa, Ukrainassa. Koistinen juoksi MM-rajan rikki 18.6. nuorten eliittikisoissa Nurmijärvellä ajalla 13,89. Kisapaikka varmistui Ikaalisten Juhannuskisoissa järjestetyssä karsinnassa.

Suomen Olympiakomitea on nimennyt urheilijat 14.-19.7. käytäville Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Hollannin Utrechtissa. Heidän joukossaan on JKU:n 16 vuotta täyttävä Ilari Manninen, joka on valittu mukaan 110 metrin aitajuoksuun. Matka on hänellä kulkenut tänä vuonna parhaimmillaan aikaan 14,36, mikä syntyi viime viikonloppuna Jämsänkosken aitakarnevaaleilla.

JKU toivottaa kaikille arvokisaedustajille onnea kisoihin!