JKU:lle jättipotti SM-viesteistä

JKU:n miesten ja naisten pikaviestijoukkueet juoksivat SM-mitaleille.

JKU:n miesten ja naisten pikaviestijoukkueet juoksivat SM-mitaleille.

JKU keräsi kaikkien aikojen mitalisaaliin, 9 mitalia, Joensuussa käydyistä SM-viesteistä. Kotiin tuoisina viikonlopun kisoista oli 2 kultaa, 4 hopeaa, 3 pronssia sekä tukku pistesijoja. Näin ollen JKU oli koko kisojen kolmanneksi paras seura HKV:n ja TuUl:n jälkeen.

Lauantaina ylivoimaiseen mestaruuteen 4×80 m:n aidoissa juoksi 15-vuotiaiden poikien kvartetti Kaapo Kangas, Daniel Savolainen, Julius Toivola ja Miska Sundberg ajalla 45,80s.

JKU:n naisten pikaviestijoukkue (Emilija Manninen, Emmi Mäkinen, Minna Laukka ja Juuli-Anna Tauren) otti hienosti hopeaa siitäkin huolimatta, että seuran ykkösnimi Hanna-Maari Latvala ei ollut mukana samaan aikaan käytävien Universiadien vuoksi.

Hopealle ylsi myös JKU:n 17-vuotiaat pikajuoksijat kokoonpanolla Reetta Aaltonen, Anni Halko, Raakel Rekola ja Emma Koistinen. Heidän aikansa 4x100m:n viestissä oli 49,03.

Saman tempun teki myös 17-ikäiset pojat Ilari Manninen, Aaron Savolainen, Joel Kelly ja Antti Ruuti ajalla 43,54.

Lauantain viides mitali tuli miesten pikaviestistä, missä nelikko Mikko Mensala, Petteri Monni, Juho Kaihlajärvi ja Valtteri Ahtamo viiletti nappisuorituksella kisan kolmanneksi. Kokoonpano oli täsmälleen sama kuin kolme vuotta sitten Pedersören pronssijuhlissa mutta loppuaika tänä vuonna 71 sadasosaa kovempi.

Sunnuntaina mestaruusjuhlista vastasivat nuoret pika-aiturit Heta Rasinkangas, Reetta Aaltonen, Anni Halko ja Sini Toivola, jotka voittivat ylivoimaisesti 4x100m:n aitakisan 17-vuotiaiden sarjassa. Joukkueen voittoaika 59,17 rikkoo sekä 17-vuotiaiden että 19-vuotiaiden piirinennätykset.

Myös saman ikäiset pojat (Joel Kelly, Pauli Suomu, Ilari Manninen ja Aaron Savolainen) juoksivat 4x100m:n aidat hyvin, mutta tällä kertaa heidän oli jääminen niukasti hopealle kolmella sekunnin kymmenyksellä.

Manninen, Kelly, Ruuti ja Savolainen urakoivat myös 4×300 metrin viestin, mistä kotiin tuomisina oli pronssiset SM-mitalit. Nelikon aika oli 2.28,07.

Pronssille taistelivat myös naiset 4×400 metrillä. Joukkueella Emilija Manninen, Emmi Mäkinen, Maria Valtanen ja Minna Laukka juossut JKU sai ajan 3.48,29.

Tämän lisäksi JKU oli pisteillä seuraavissa viesteissä: M 4x1500m (4.), N 4x800m (4.), M19 4x100m (4.), M19 4x400m (4.), P15 4x800m (5.), M 4x800m (6.), T15 4x800m (6.), M 4x400m (7.) ja M19 3x800m (7.).

TULOKSET