JKU mitalijahtiin Joensuun SM-viesteihin ennätyssuurella joukkueella

JKU lähettää Joensuun SM-viesteihin 6.-7.7 ennätykselliset 27 joukkuetta. Viestimestaruuksia tavoittelemaan on ilmoittautunut kaikkiaan 508 joukkuetta 77:stä eri seurasta. JKU on kilpailujen kolmanneksi suurin seura ilmoittautuneiden joukkueiden määrällä mitattuna. Suurimmalla joukolla Joensuuhun saapuu viestien kestomenestyjä HKV (51 joukkuetta) ja Turun Urheiluliitto (30 joukkuetta).

JKU:n tämän hetkinen tilanne ennen viikonlopun SM-viestejä näyttää hyvältä. Muutamaa poisjääntiä ja loukkaantumista lukuun ottamatta seuran juoksijat ovat terveenä ja JKU saamassa joukkueita mukaan laajalla rintamalla lähes joka matkalle. Joissakin tapauksissa on pitänyt järjestää jopa karsintoja joukkueeseen pääsemiseksi, mikä on pelkästään positiivinen ongelma!

Naisten osalta mitalia voidaan odottaa ainakin molemmilta pikamatkoilta. Hanna-Maari Latvala joutuu jättämään viestit väliin samaan aikaan käytävien Universiadien vuoksi, mutta myös kovakuntoiset muut naispikajuoksijat pystyvät kyllä paikkaamaan tilannetta. Alkukesän kisat ovat ainakin osoittaneet heidän olevan ennätysvireessä. Pikaviestissä JKU pitää Minna Laukan ja Emmi Mäkisen johdolla hallussaan kauden kotimaista kärkiaikaa 47,50.

Miesten puolella yritetään palata takaisin mitalikantaan. 4x1500m:n viestissä kovin taistelu käytäneen jälleen TuUl:a, IK Falkenia ja kotijoukkue-Katajaa vastaan. Mitali on mahdollisuuksien rajoissa myös 4×800 metrillä, kun JKU:lla joukkue on vahvistunut muiden ehkä hieman heikennettyä lopettamisten ja loukkaantumisten myötä. Pikajuoksupuolella toivotaan pientä yllätystä; kolmen vuoden takainen pronssijuoksu Pedersörestä on edelleen tuoreessa muistissa. Petteri Monnin paluu sairastuvalta ja Juho Kaihlajärven nousukunto vahvistaa pikajuoksumiehistöjä sekä pikaviestissä että 4x400m viestissä merkittävästi.

Junioreissa moni on tehnyt alkukesän kisoissa hienoja ennätyksiä ja etenkin Savolaisen veljekset ja Ilari Manninen ovat pärjänneet aivan valtakunnallisellakin tasolla. Tyttöjen puolella Emma Koistinen lähtee nuorten MM-kisoihin samana viikonloppuna. Hänen poissaolonsa tekee pienen loven ainakin sunnuntain viestijoukkueisiin, mutta mitaleista lähdetään taistelemaan tänäkin vuonna.

JKU saavutti viime kesänä SM-viesteissä Porissa yhteensä 6 mitalia, 2 jokaista väriä; Kultaa: N 4x100m 45,76, P15 4x80maj 45,71 Hopeaa: N 4x400m 3.47,44, P15 4x100m 46,68 Pronssia: N17 4×100 maj 1.00,93, T15 4x800m 9.59,64

SM-viestit Joensuussa: http://www.smviestit2013.com/