Karnevaaliviikonloppu

Mikko Mensalan askel vertyy: Jämsänkoskella 100 metriä kulki 10,95.

Lajikarnevaaleja järjestettiin viime viikonloppuna eri puolilla Suomea. Tuloksellisesti jälleen mentiin eteenpäin, mikä tietää hyvää ensi viikonlopun SM-viestejä ajatellen.

Jämsän kestävyys- ja hyppykarnevaaleilla JKU:laisista parhaasta tuloksesta vastasi Emmi Mäkinen, joka hyppäsi lauantaina naisten pituuskisan kakkoseksi ennätyksellään 606 cm (+1.7). Tulos jää ainoastaan 4 cm 22-vuotiaiden nuorten EM-kisarajasta. Torstaina 800 metrillä mukana oli peräti seitsemän JKU:n miestä karsimassa paikoista ensi viikonlopun SM-viesteihin. Heistä parhaana 12:s oli Dennis Rehnström, joka paransi ennätystään lukemiin 1.56,67. Neljä JKU:laista juoksi alle 1.59. Naisten 800 metrillä Maria Valtanen juoksi kauden parhaansa 2.19,23 sijoittuen 8:nneksi.

TULOKSET

Jämsänkosken pikajuoksu- ja aitakarnevaaleilla Minna Laukka juoksi naisten 100 metrin 4:nneksi kauden parhaallaan 11,91 (+1.3). Saman tempun teki myös nousukuntoinen konkari Mikko Mensala, joka juoksi hyvin lähelle omaa ennätystään: miesten A-luokan 10,95 alkuerissä, ja finaali kulki sadasosan hitaammin kisan 6:nneksi kovinta vauhtia. Miesten A-luokkaan ylsi myös Juho Kaihlajärvi, joka juoksi 200 metrillä 8:nneksi. Kaihlajärvi sivusi kaksi vuotta vanhaa ennätystään 22,06 (+1.3). 17-vuotiaissa Ilari Manninen juoksi torstaina 110 metrin aitojen voittoon ennätyksellään 14,36 (+0.7). Manninen oli ennätysvireessä myös saman ikäisten 300 metrillä sunnuntaina. Voitto irtosi ajalla 36,30 s, millä hän paransi ennätystään yli 1,5 sekuntia! Mannisen vanavedessä 6:nneksi juossut Joel Kelly paransi ennätystään yhtä paljon lukemiin 37,74. Hienoa kautta juokseva Aaron Savolainen oli jälleen ennätysvireessä: M17 100m:n alkuerät kulki aikaan 11,31 (+1.7) ja finaali 11,35 (+0.3), millä hän sijoittui 4:nneksi. Myös M19 200 metrillä Savolainen juoksi kisan voittoon ja uuteen ennätykseen 22,78 (-0.1). 17-vuotiaiden nuorten MM-kisoihin jo valittu Emma Koistinen puolestaan kokeili onnituneesti naisten aitakorkeutta 19-sarjassa. 100 metrin aitojen alkuerät kulkivat Koistiselta aikaan 14,66 (+0.1), mikä rikkoo naisten A-luokan.

TULOKSET

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla JKU:n Rasmus Maukonen heitti 22-sarjan 4:nneksi tuloksella 68,41 m. Rasmuksen veli Eemi oli 19-vuotiaiden kisan 9:s heitettyään 54,88 metriä.

TULOKSET

Somerolla järjestetyillä seiväskarnevaaleilla Eeva Niemelä hyppäsi naisten kisan 4:nneksi tuloksella 395.

TULOKSET

Kaustisen moukarikarnevaaleilla Arno Laitinen heitti miesten kisan neljänneksi tuloksella 70,77 metriä, mikä on Laitisen kauden paras. Johanna Salmelan heitto kantoi 61,34 metriä. Se riitti naisten kisan neljänteen sijaan.

TULOKSET

Samana aikaan Nottwilissa, Sveitsissä, Suomen joukkue sijoittui viidenneksi moniotteluiden Euroopan cupin ykkösliigassa. JKU:n Sami Itani oli suomalaisista paras seitsemännellä sijallaan. Itani kokosi 10-ottelussaan 7291 pistettä.