Tuloskatsaus viikonlopun kisoista

Viime viikonloppu oli kisojen saralla erittäin menestyksekäs JKU:laisille. Seuran urheilijoita oli runsaasti kilpailemassa ympäri Suomea: Jyväskylässä, Tamperella, Kuortaneella, Turussa sekä pääkaupunkiseudulla.

Lauantaina JKU järjesti Harjulla veteraanien SM-viestit, jotka olivat niin järjestelyiltään kuin tulostasoltaankin erittäin onnistuneet. JKU oli kisojen paras seura ottaen peräti 21 mestaruutta, joista neljä oli Suomen ennätyksiä. Suomen ennätykset rikkoontuivat M30 4x100m:llä, N45 3x400m:llä, N45 ruotsalaisviestissä sekä N65 ruotsalaisviestissä.

Lauantaina Tampereen kansallisten otteluiden yhteydessä karsittiin naisten moukarin  edustuspaikoista Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin. JKU:n Johanna Salmela laittoi Suomen ykkösnaisen Merja Korpelan erittäin tiukille heittämällä uudeksi ennätyksekseen 65,81. Korpela oli vielä tällä kertaa niukasti parempi tuloksella 66,79. Salmela teki muutoinkin erinomaisen sarjan, sillä hän heitti peräti kolme kertaa yli vanhan ennätyksensä.

TULOKSET

Lauantaina ja sunnuntaina kisailtiin Kuortaneella aluemestaruuksista Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen piirien kesken. Lauantain parhaista tuloksista vastasivat mestaruuden ottaneet Emmi Mäkinen pituudessa ja Juho Kaihlajärvi 200 metrillä. Mäkinen hyppäsi sallitussa +2,0 m/s:n tuulessa ennätyksekseen 605cm. Kaihlajärvi puolestaan voitti miesten 200 metriä kelpoajalla 22,64 kovasta 5,3 sekuntimetrin vastaisesta huolimatta. Sunnuntaina voiton ottivat myös Johanna Salmela moukarissa (62,17) sekä Taneli Monni 110 metrin aidoissa (16,55).

TULOKSET LA
TULOKSET SU

Sunnuntaina käytiin myös yksi kesän kovimmista yleisurheilukisoista, Paavo Nurmen Kisat Turussa. Naisten 200 metrillä JKU:n Hanna-Maari Latvala kiiti voittoon ajalla 23,70 (-2,2). Minna Laukka juoksi saman kisan neljänneksi ajalla 24,82. Seipäässä Eeva Niemelä hyppäsi myös neljännelle sijalle tuloksella 375.

TULOKSET

Viikonloppuna Helsingissä ja Espoossa järjestettiin Suomen suurimmat juniorikisat, Youth Athletic Gamesit. JKU:laiset voittivat lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 12 henkilökohtaista mitalia, joista 5 kultaista. Perjantain viestikisoista JKU saalisti yhteensä 6 mitalia.

Viikonlopun mestarit: Jesse Väyrynen (P13 pituus: 523), Daniel Savolainen (P14 100 m aj: 14,95), Oskari Valoranta (P11 1000 m kävely: 6.36,19), Nanna Leivonen (T9 Kuula: 7,43) ja Aaron Savolainen (M17 300m: 35,87).

TULOKSET