Jyväskylä Games Harjulla keskiviikkona

Keskiviikkoiltana Harjulla järjestettäviin Jyväskylä Gameseihin on ilmoittautunut lähes 250 urheilijaa.

Juoksulajien kovin nimi on miesten 100 metrille ilmoittautunut Jonathan Åstrand, joka avaa ulkoratakautensa Harjulla. Kauden kotimainen kärkiaika 10,57 saattaa näin ollen olla vaarassa.

Miesten keihäässä on mahdollista nähdä yli 80 metrin keihäskaaria, kun Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola (PB: 83,77) on ilmoittanut kisaan.

Naisten kiekossa nähdään Suomen parhaimmiston kuuluvan Sanna Kämäräisen (LapinlVe) kiekkokaaria. Kämäräinen sijoittui viime vuoden Kalevan Kisoissa toiseksi ja on heittänyt tällä kaudella 56,70 metriä.

Naisten 100 metrillä on mukana JKU:n Minna Laukka, jota on haastamassa 20 muuta naista. Laukka on ilmoittautunut myös hänelle harvinaisemmalle 400 metrille. Vastaansa hän saa mm. 800 metrin SM-mitalistin, Heidi Marttisen Heinolan Iskusta.

Naisten 100 metrin aitakisaan on ilmoittautunut Suomen kärkijuoksijoihin lukeutuva Aavasaksan Urheilijoiden Ida Aidanpää. Aidanpää on voittanut matkan Suomen mestaruuden vuonna 2010.

Naisten seipäästä on tulossa hyvä kilpailu: JKU:n Eeva Niemelä saa vastaansa mm. Erica Hjerpen (IF Femman), Aino Siitosen (HKV), Enna Hassisen (OulPy) ja Jatta Salmelan (Vasa IS). Tiedossa on siis useampiakin neljän metrin ylityksiä.

Naisten 3-loikassa kovin kilpailu käytäneen moninkertaisen suomenmestarin Elina Torron (LUM) ja Viipurin Urheilijoiden Essi Lindgrenin välillä.

Miesten seipäässä vanhoja mestareita Vesa Rantasta (VirtU) ja Mikael Westötä (IF Femman) tulee haastamaan Sotkamon Jymyn Perttu Korhonen, joka on hypännyt tällä kaudella ennätyksekseen 530 cm.

Miesten 1500 metristä on tulossa hyvä kansallisen tason kilpailu, jossa Jyväskylän SM-hallien 3000 metriä voittanut Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen saa vastaansa seuratoverinsa Eetu Lindforsin, Polvijärven Urheilijoiden Jari Räsäsen sekä kotikentällään kilpailevan JKU:n Jaakko Niemisen.

Urheilijoita kirittämään on asetettu yleisen sarjan kolmelle parhaalle tulosbonukset seuraavanlaisesti:
M kiekko: 57,00; pituus: 770; 1500m: 3.45; keihäs: 77,00.
N kiekko: 52,00; 3-loikka: 13.00; 100m: 11,85.

Jyväskylä Gamesit alkavat klo 18. Veteraanien ja nuorten sarjat alkavat klo 17.

Lippuja voi ostaa portilta hintaan 10/5€. Alle 15-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet pääsevät puoleen hintaan.

Lisätietoa: https://www.jku.fi/jklgames/