Jyväskylä Games kruunasi alkukesän

Juho Kaihlajärvi juoksi satasen ensi kertaa alle 11 sekunnin.

Juho Kaihlajärvi juoksi satasen ensi kertaa alle 11 sekunnin.

Jyväskyläläisen yleisurheilukesän kohokohta, Jyväskylä Games kokosi keskiviikkoiltana Harjulle lukuisia maan huippuja, yhteensä 250 urheilijaa. Säät olivat jälleen suosiolliset huipputulosten tekemiselle; tulostaso nousikin ilahduttavan korkeaksi.

If Kraftin Jonathan Åstrand vastasi illan kovimmasta tuloksesta. Ulkoratakauden avauksessaan 100 metrin alkuerissä närpiöläinen juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 10,53 (+1.8). Hänen vanavedessään JKU:n Juho Kaihlajärvi alitti ensi kertaa urallaan 11 sekuntia ajalla 10,97. Finaalin Åstrand vei nimiinsä ajalla 10,61 (+1.0). Kakkoseksi ennätyksellään 10,74 kiri Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä ja kolmanneksi Äänekosken Urheilijoiden Samuli Pitkänen – niin ikään ennätyksellään 10,79. Kaihlajärvi juoksi samana iltana myös 200 metriä. Puolta pidemmältä matkalta irtosi voitto ajalla 22,31 (+0.9).

Naisten satasella JKU:n Minna Laukka piti finaalisssa muut takanaan ajalla 11,92 (+1.7), mikä on Laukan paras noteeraus tällä kaudella. Toiseksi juoksi Ida Aidanpää (AavasU) alittaen ensi kertaa 12 sekunnin rajapyykin ajalla 11,95. Myös seuraavaksi sijoittuneet JKU:n Emmi Mäkinen ja Juuli-Anna Tauren olivat ennätysvauhdissa ajoilla 12,19 ja 12,52.

100 metrin aidatulla matkalla Aidanpää oli nopein ajalla 13,68 (+0.6). Kauden parhaansa juossut Aidanpää jätti taakseen Tampereen Pyrinnön Lotta Haralan (TamPy) sekä JKU:n Taurenin.

Myös 400 metrin kisan voitto meni Minna Laukalle. Laukka kipitti ratakierroksen ennätysvauhtia aikaan 57,30, millä hän kukisti niukasti seuratoverinsa Emilija Mannisen. Myös Manninen paransi ennätystään liki sekunnin aikaan 57,43.

Naisten seipään ykkönen oli järjestävän seuran Eeva Niemelä. Voitto irtosi tuloksella 396 cm. Yritykset korkeudesta 412 olivat vielä tällä kertaa liikaa.

Kolmiloikassa LUM:n Elina Torro loikki kisan voittoon hienolla tuloksella 13,69 metriä (+1.4). Tulos uupuu vain kolme senttiä hänen neljä vuotta vanhasta ennätyksestään. Tiukan vastuksen Torrolle tarjosi Essi Lindgren (ViipU) hyppäämällä 13,11 metriä (+0.8).

Naisten kiekossa nähtiin hieno 55,94 metriä kantanut kiekkokaari Suomen tämän hetken ykkösnaisen Sanna Kämäräisen (LapinlVe) toimesta. Myös hänen kaksi muuta heittoaan lensivät päälle 55 metrin. Miesten kisassa Ville Kivioja (NokU) heitti tuloksen 55,51.

Miesten keihäässä Sampo Lehtola (LapinlVe) räväytti kisan ykköseksi tuloksella 75,94. Toisen sijan vei Joel Karjalainen Kerimäeltä 74,47 metriä kantaneella heitollaan. Päivän yllätyksestä vastasi kisan kolmanneksi sijoittunut JKU:n Rasmus Maukonen, joka viskasi keihästä ensi kertaa yli 70 metrin. Tulos 71,01 rikkoon miesten A-luokan tuloksen sekä nuorten 22-vuotiaiden EM-rajan!

Korkeuskisasta odotettiin viimevuotiseen tapaan JKU:n Osku Torron näytöstä. Torro kuitenkin joutui jättäytymään kisasta pois viime hetkellä. Kisan voiton korjasi TuUl:n Samuli Eriksson, joka hyppäsi uuden hienon ennätyksensä 216.

Miesten 1500 metrillä pidettiin hyvää vauhtia Harjun tyynessä illassa: Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen kiri kauden kotimaisen 3-ajan 3.47,95, mikä uupuu vain 2 sadasosaa hänen ennätyksestään. Myös JKU:n Jaakko Nieminen juoksi lähelle kolme vuotta vanhaa ennätystään ajalla 3.54,01. Takanaan 0,49 sekunnilla hän piti kolmanneksi sijoittuneen Jari Räsäsen (PolvijU).

TULOKSET
VALOKUVIA