JKU:lla kaikkien aikojen menestyksekkäin vuosi

Vuosi 2012 kirjautuu Jyväskylän Kenttäurheilijoiden historiassa kaikkien aikojen menestysvuodeksi. Valtakunnallisessa yleisurheiluseurojen seuraluokittelupisteissä JKU sijoittui neljänneksi (http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?ID=1&kausi=2012). Myöskin Kalevan Maljassa JKU:n sijoitus oli neljäs.
Myös yleisurheilun arvokilpailuissa nähtiin JKU:n värejä: Osku Torro edusti Suomea ja JKU:ta Lontoon olympialaisissa sijoittuen korkeuskisan 16:ksi. Helsingin EM-kilpailuissa JKU:sta esiintyi 5 urheilijaa (Torro, Itani, Monni, Latvala, Laukka), joka oli suurin seuraedustus Suomen joukkueessa.
Vuosi 2012 jää aikakirjoihin myös menestyksekkäiden Veteraaniyleisurheilun MM-kilpailujen WMA-2012 järjestämisestä. Näissä kilpailuissa Suomi oli mitalitilaston paras maa ja JKU maailman paras seura. JKU:n urheiluveteraaninaiset voittivat Naisten Maljan 2012 ja Urheiluveteraanimaljan kokonaispisteissä JKU sijoittui  kolmanneksi.
Nuorisourheilupuolella nuorisotoiminnan (9-17-vuotiaat) laatua ja määrää kattavasti mittaava Vattenfall-seuracup kisattiin Seinäjoella. JKU:n nuoret sijoittuvat suurimpien seurojen sarjassa hienosti viidenneksi. Myös Suomen Urheiluliitto noteerasi JKU:n nuorisotoiminnan laadun, sillä seuran valmennuspäällikkö Antti Leskinen valittiin vuoden 2012 Nuorisovalmentajaksi.