Ari Nummela luopuu valmennustyöstä – JKU kiittää Aria vuosien arvokkaasta työstä seuran eteen

Pitkän uran kestävyysjuoksun parissa tehnyt Ari Nummela joutuu luopumaan valmennustehtävistään. Nummela sairastaa parantumatonta syöpää ja jättäytyy kokonaan pois valmennustehtävistä. Nummela on tehnyt suomalaisen sekä erityisesti JKU:n kestävyysjuoksuvalmennuksen eteen arvokasta työtä monien vuosien ajan. Nummela palkittiin vuoden 2023 JKU gaalassa vuoden seuravalmentajana.

Nummelan valmennuksessa on ollut useita juoksijoita. Eemil Helander, joka on ollut koko tähän astisen uransa Nummelan valmennuksessa, siirtyy nyt Janne Ukonmaanahon valmennukseen. Ukonmaanaho valmentaa myös mm. estejuoksija Topi Raitasta. Muiden Nummelan valmennuksessa olleiden urheilijoiden tulevaisuuden valmennustilanteet selvitetään yhdessä urheilijoiden kanssa.

Nummelan ja Helanderin pitkän yhteisen matkan kohokohtana oli viime kesän nuorten alle 23-vuotiaiden kisat Espoossa, jossa Helander juoksi 5000 metrin hopeaa. Samalta matkalta tuli myös Kalevan kisoissa mestaruus. Helander on aiempina kausina juossut myös 3000 metrin esteitä, jossa voitti Suomen mestaruuden vuonna 2021, mutta jalkavaivojen vuoksi keskittynyt viime aikoina sileän matkoille.

JKU kiittää lämpimästi Aria näistä vuosista, joiden myötä JKU:n kestävyysjuoksuvalmennus on ottanut isoja kehitysaskeleita eteenpäin.