YLI 7000 JUOKSIJAA VIIKONLOPPUNA JYVÄSKYLÄN RANTARAITILLA – FINLANDIA MARATHON 15-16.9.2023

Kaiken kansan juoksutapahtuma Finlandia Marathon järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä perjantaiaamusta lauantai-iltaan. Kisakeskuksena toimii Paviljonki ja lähtö- ja maalialue sijaitsee Lutakon aukiolla. Tapahtumaan odotetaan yhteensä yli 7000 eri ikäistä ja tasoista juoksijaa kahden päivän aikana.

Tapahtumassa on kaikkiaan kahdeksan lähtöä. Nuorten Maraton juostaan perjantaina aamupäivällä klo 10 alkaen. Siihen osallistuvat kaupungin 5.-, 6.,- ja 7.-luokkalaiset ja se kerää yli 4000 juoksijaa vajaan viiden kilometrin mittaiselle reitille. Koululaisille on järjestäjien taholta tarjottu koulutusta ja harjoitteluapua kohti tapahtumaa. Kokonaisuus pyrkii vastaamaan koululaisten yhä heikkenevään kestävyyskuntoon.

Illemmalla vuorossa on Maratonviesti, Finlandia Vitonen ja illan jo pimentyessä erikoisvalaistuksessa juostava Valon Kymppi. Viesti on yrityksille ja yhdistyksille tarkoitettu 8 x 5 km pituinen mittelö. Finlandia Vitonen on tapahtuman pikamatka ja on nyt mukana ensimmäistä kertaa.

Lauantaina järjestetään pidemmät matkat. Maraton lähtee liikkeelle tasan klo 12 ja puolimaratoonarit liittyvät joukkoon vartin yli kolme. Palkittu ja juoksijaystävällisesti tasainen Rantaraitti kierretään kaksi tai neljä kertaa.

Perjantai-illan ja lauantain tapahtumiin järjestäjät tavoittelevat 2500-3000 juoksijaa. FM on yksi Suomen suurimmista vuosittaisista juoksutapahtumista ja se pyrkii jatkossa saamaan myös yhä enemmän kansainvälistä väriä ja kiinnostusta. Eri matkoille voi ilmoittautua vielä paikan päällä.

Yleisöä toivotaan runsaasti, mutta ei Rantaraittia tukkimaan. Hyvä katselupaikkoja ovat mm. lähtö- ja maalialue Lutakossa, Alban kulma Mattilanniemessä ja ison sillan Kuokkalan puoleinen pää. Reitillä on myös musiikkipisteitä juoksijoita kirittämässä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Keski-Suomen Liikunta ja Jyväskylän Kenttäurheilijat yhteistyössä liikuntapääkaupunki Jyväskylän kanssa.

 

Lisätietoja: https://finlandiamarathon.fi/

Markku Koistinen p. 040 7069195
 Jouni Vatanen p. 050 552 4997

 

artikkelikuva: Esa Jokinen