JKU:n nuoret mukana Dynamic New Athletics -seurajoukkueiden kilpailussa Roomassa

Roomassa kilpailtiin viikonloppuna 16.-17.9. U20 seurajoukkueiden mestaruuskilpailu Dynamic New Athletics -kilpailu (DNA-kilpailu). Kilpailussa oli mukana 12 seurajoukkuetta ympäri Eurooppaa, mukaan lukien JKU. JKU:n joukkueessa urheilivat Aada Aarnio, Pirkko Järvikylä, Jenni Kiminkinen, Noora Salmi, Hilma Kinnunen, Aku Kulju, Luukas Kontro, Lassi Nalkki ja Vilho Ketonen.

Kilpailu oli kaksipäiväinen siten, että lauantaina kilpailtiin alkukilpailut kahdessa ryhmässä. Kummastakin ryhmästä kolme parasta seuraa selvittivät tiensä sunnuntain A-finaaliin ja loput joukkueet kilpailivat sunnuntaina B-finaalissa samat lajit kuin edellisenä päivänä. Kilpailu toteutettiin normaalista poikkeavilla säännöillä, kenttälajeissa kilpailtiin parikilpailuina ja suorituksia oli vain yksi normaalin kuuden sijaan: esimerkiksi korkeudessa kilpailijat jaettiin pareihin ja kumpikin urheilija sai itse valita toisesta tietämättä, mistä korkeudesta hyppää ja korkeammalta hypännyt hyppääjä jatkaa seuraavalle kierrokselle. Keihäässä parista pidemmälle heittänyt jatkoi seuraavalle kierrokselle jne. Kilpailun huipensi ”The hunt”-viesti, jossa juostiin 2000 metriä siten, että aloittaja juoksi 600 metriä, toisen osuuden juoksija 400 metriä, kolmas juoksija 200 metriä ja ankkuri 800 metriä. Aloittaja ja kolmannen osuuden juoksija olivat naisia ja toisen osuuden juoksija ja ankkuri miehiä.

JKU selviytyi lauantain alkukilpailusta B-finaaliin. Sunnuntain finaalissa JKU jäi joukkueiden viimeiseksi hyvästä taistelusta huolimatta. ”JKU:n joukkue oli huomattavasti pienempi kuin monien muiden seurojen tiimit. Moni urheilija kilpailikin useammassa lajissa ja myös itselle vieraammissa lajeissa ja kentällä nähtiinkin arvokkaita heittäytymisiä epämukavuusalueelle joukkueen vuoksi. Tulostaso kisoissa oli kokonaisuudessaan todella kova. Nuoret saivat tästä arvokasta kansainvälistä kokemusta, jota moni varmasti pääsee hyödyntämään tulevaisuudessa” joukkueen johtaja Otto Kilpi tiivisti viikonlopun tunnelmia.

Vaikka JKU:n urheilijoille ei kilpailusta menestystä tullut tällä kertaa, oli reissu opettavainen ja hyvä kokemus nuorille urheilijoille. ”DNA-kisa oli itselle ja monelle muulle joukkueen jäsenelle ensimmäinen kokemus ulkomailla kilpailemisesta. Reissu onnistui kaikin puolin ja ennen kaikkea opetti paljon.” Aada Aarnio kertaili kotimatkalla fiiliksiään. Vilho Ketonen oli samoilla linjoilla Aadan kanssa: ”Reissusta sai hyvää kokemusta ulkomailla kisaamiseen. Kisamuoto oli mielenkiintoinen, mutta tykkäsin siitä, että kisa oli tiivis, niin ehti nähdä muutakin kuin pelkän urheilukentän.”

Urheilijoiden mielestä parasta reissussa oli yhteishenki ja yhdessä tekeminen. ”Parasta reissussa oli kisata joukkueena hyvällä yhteishengellä, mihin kisamuotokin kannusti” Aku Kulju totesi. Jenni Kiminkinen yhtyi Akun sanoihin ja ylisti joukkueen yhteishenkeä. ”Oli myös kiva päästä tutustumaan muiden maiden urheilijoihin”, Pirkko Järvikylä lisäsi. Otto Kilpi yhtyi urheilijoiden kommentteihin ja kertoi joukkueen yleisilmeen olleen koko viikonlopun ajan iloinen ja yhteisöllinen: ”Urheilijat voivat olla itsestään ylpeitä!”