Miesten pikaviestijoukkue voimakkaalla juoksulla mestaruuteen – joukkue sivusi SE-aikaa!

Miesten pikaviestijoukkue juoksi SM-viestien ensimmäisenä päivänä 4×100 metrin viestin kultaa ajalla 40,07. Aika sivusi seurajoukkueiden Suomen ennätystä, joka on Turun Urheiluliitolla vuodelta 1998. Joukkue juoksi järjestyksessä Santeri Kuusiniemi, Elmo Lakka, Konsta Alatupa ja Viljami Kaasalainen.

JKU:n joukkue lähti finaaliin selkeänä ennakkosuosikkina alkuerän vahvan juoksun perusteella ja piti finaalissakin tahtia heti alusta alkaen. Vaihdot sujuivat mallikkaasti ja ankkuriosuudelle tultaessa ero alkoikin seuraavina juokseviin olla selvä. Toiseksi juoksi Polvijärven Urheilijat ja kolmannelle sijalle Borgå Akilles. Vaikka aika oli SE-aika, ei joukkue ollut täysin tyytyväinen aikaan. ”Lähdetiin hakemaan 39 alkavaa aikaa. Seuraava mahdollisuus siihen tulee ensi vuonna. Kuitenkin ihan kelpo juoksu parilta pika-aiturilta ja parilta 400 metrin juoksijalta”, Elmo Lakka kokosi joukkueen ajatuksia juoksun jälkeen.

Naisten 4×100 metrin joukkue Sanni Mahonen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Heidi Salminen taipuivat tiukassa juoksussa HIFK:lle ja ottivat hopeaa kovalla ajalla 44,88. HIFK:n voittoaika oli 44,79. Pronssi meni Joensuun Katajalle.

Myös naisten DMR-viestistä tuli hopeaa. Joukkueessa juoksi Pihla Hokkanen, Aino Pulkkinen, Alisa Virtanen ja Siiri Rainio. DMR-viestimuoto on harvemmin juostu viesti, jossa juostaan yhteensä 4000 metriä siten, että aloittaja juoksee 1600 m, toisen osuuden juoksija 400 m, kolmannen osuuden juoksija 800 m ja ankkuri 1200 m.

Mitaleille ylsivät myös N19 4×100 metrin joukkue, joka otti pronssia. Joukkueessa juoksivat Noora Salmi, Hilma Kinnunen, Jenni Kiminkinen ja Iida Pajunen. Myös N17 sarjan joukkue otti pronssia joukkueella Pirkko Järvikylä, Aada Aarnio, Siiri Kihlman ja Nea Koppeli. Poikien 15 sarjan 100 m aitaviestissä JKU juoksi hopealle joukkueella Joona Viitala, Olli Huttunen, Lauri Sinkkonen ja Abdullah Aydin.