JKU lähtee Seuracup Superfinaaliin hakemaan viidettä peräkkäistä mestaruutta

JKU lähtee hakemaan viidettä peräkkäistä mestaruutta Pohjola Seuracupin finaaliin tulevana lauantaina 2.9. Kesän piirikilpailuista nuoret urheilijat keräsivät huiman määrän pisteitä ja Joensuun Superfinaaliin lähdetäänkin piirikisojen voittajana 34108 pisteellä. Tänä vuonna piirikilpailuiden kovin haastaja oli Tampereen Pyrintö, mutta mukana finaalissa on myös muita kovia seuroja, kuten Espoon Tapiot, Turun Urheiluliitto sekä Helsingin Kisa-Veikot. Finaalissa pistelasku lähtee kuitenkin alusta, joten kaikki seurat ovat jälleen samalla viivalla, ja tämä tekee lauantaista erityisen jännittävän. Lisäksi finaalissa konsepti muuttuu hieman, sillä piirikilpailuiden tulosperustaisten pisteiden sijaan finaalissa pisteitä tuo urheilijan sijoitus.

JKU on kerännyt mukaan kovatasoisen joukkueen ja lähtee jälleen metsästämään Seuracup -kisasarjan mestaruutta. Kussakin lajissa kilpailee kaksi urheilijaa sarjoissa 11-17. Joensuun Superfinaali ja sen huipentava 16x60m sukkulaviesti päättää myös suurimman osan nuorista yleisurheilukesän.

”Pohjola Seuracup on 11-17 -vuotiaille järjestettävä valtakunnallinen seurojen välinen kilpailu, jossa seurat keräävät tulosten perusteella pisteitä kahdessa piirikilpailussa. Piirikilpailujen parhaat joukkueet pääsevät valtakunnallisiin finaaleihin eri sarjoissa kuntien asukasluvun perusteella. Superfinaali kokoaa kahdeksan kaikkein parasta seuraa kunnan koosta riippumatta.”

kuva SUL/Linnea Laatikainen