Kalevan Kisoista jättimenestys JKU:lle – mitali- ja piste-ennätys murskaksi!

Lahden Kalevan kisat olivat kaikin puolin menestys JKU:lle. Viikonlopun aikana urheilijat napsivat mitaleita ja pistesijoja sekä tekivät omia ennätyksiään roppakaupalla. JKU keräsi yhteensä 134 pistettä, mikä on Kalevan kisojen kaikkien aikojen suurin pistepotti. Aiempi piste-ennätys oli vuodelta 2013 Turun Urheiluliiton 121 pistettä.  Piste-ennätyksen lisäksi JKU rikkoimyös oman mitaliennätyksensä (10 mitalia vuonna 2020) kerätessään yhteensä 12 mitalia; viisi kultaista,neljä hopeista ja kolme pronssista. Mitaliennätys jäi yhden mitalin kaikkien aikojen ennätyksestä, mikä on Turun Urheiluliiton nimissä (13 mitalia).

”Kalevan kisoissa pisteitä jaetaan finaalien kahdeksalle parhaalle, voittajalle 9, kakkoselle 7, kolmoselle 6 ja niin edelleen. JKU:n aiempi seuraennätys oli 120 pistettä ja mitaliennätys 10 mitalia, molemmat vuodelta 2020. Se, että piste- ja mitaliennätys rikottiin, kertoo paitsi timantinkovasta kärjestä, myös kansallisen huipputason laajuudesta. JKU:n huippu-urheilu on näillä mittareilla Suomessa nyt vertaansa vailla.”, kertoo Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkö Otto Kilpi.

”Lahdessa meidän urheilijoiden onnistumisprosentti nousi todella korkeaksi. Uskon, että yhtenä selittävänä tekijänä on hieno yhteishenki, joka joukkueessa oli läpi kisojen. Urheilijat olivat yhdessä rentoutuneita ja uskalsivat pistää itsensä peliin. Olen todella ylpeä koko porukasta.”, Kilpi jatkaa.

Laajemmassa kuvassa Kalevan kisoissa kerätyt pisteet ovat osa yleisurheiluseurojen välistä Kalevan malja -kamppailua. Kalevan maljaan lasketaan Kalevan kisojen lisäksi pisteet yli 15-vuotiaiden nuorten sarjakohtaisista SM-kilpailuista, SM-maastoista, -maantiejuoksuista ja -kävelyistä, SM-maratonilta sekä nuorten SM-otteluista. Kalevan malja -kilpailu siis kuvastaa laaja-alaisesti seurojen välisiä valtasuhteita kansallisella tasolla kilpailtaessa. JKU on voittanut Kalevan maljan seitsemän kertaa viimeisen yhdeksän vuoden aikana ja puolustaa nytkin viime vuotista mestaruuttaan vahvasti. Tulevina viikonloppuina kilpaillaan nuorten sarjojen SM-kilpailut Kuortaneella ja Tampereella sekä nuorten SM-moniottelut Saarijärvellä ja Äänekoskella. Lopullisesti Kalevan malja ratkeaa syyskuussa Turussa käytävissä SM-viesteissä.

Kalevan kisoista mitalin tuoneet urheilijat:

Kultaa:

Eemil Helander 5000 m

Viljami Kaasalainen 400 m

Anniina Kortetmaa 200 m

Elmo Lakka 110 m aidat

Venla Pulkkanen korkeus

 

Hopeaa:

Anniina Kortetmaa 100 m

Santeri Kuusiniemi 110 m aidat

Aino Pulkkinen 200 m ja 400 m

 

Pronssia:

Konsta Alatupa 400 m

Viljami Kaasalainen 200 m

Nooralotta Neziri 100 m aidat

 

Kaikki Kalevan kisojen tulokset: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=95573

 

artikkelikuva: Tero Turunen