Kalevan kisojen viimeinen kisapäivä -JKU:n viikonloppu erittäin onnistunut

Viimeinen kisapäivä Lahdessa tarjosi aurinkoisen sään lisäksi jälleen hienoja onnistumisia JKU:n urheilijoille.

Jo naisten 200 metrin alkuerien perusteella nähtiin, että finaalista tulee tiukka kamppailu voitosta. Alkuerissä useampi juoksija juoksi ennätyksensä, niin ikään Anniina Kortetmaa (23,39) ja Aino Pulkkinen (23,50). Finaalissa peräti neljä naista juoksivat alle 24 sekunnnin ja JKU:n urheilijat nappasivat tuplavoiton: Anniina Kortetmaa voitti kultaa ajalla 23,43 ja Aino Pulkkinen hopeaa 23,63.

Viljami Kaasalaisen vahva loppuveto siivitti miehen pronssille miesten vastaavalla matkalla. Kaasalaisen aika finaalissa oli 21,18.

Miesten 5000 metrillä Eemil Helander juoksi vahvalla vedolla mestaruuteen. Helanderin voittoaika oli 13.50,37.

Mitalisijojen lisäksi JKU:n urheilijat keräsivät sunnuntaina useampia pistesijoja:

Gia Reinholm sijoittui neljänneksi pituudessa tuloksella 6,18. Naisten 5000 metrillä Ulla Virtanen oli seitsemäs ajalla 16.55,34, Iiro Surkka 400 metrin aidoissa kuudes ajalla 54,33, Mika Ruhtinas kiekon seitsemäs tuloksella 49,53 ja Siiri Rainio 800 metrillä kahdeksas ajalla 2.08,97.

JKU keräsi Kalevan kisoista yhteensä 12 mitalia, joista viisi oli kultaa, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Hyvä menestys Kalevan kisoissa myös kavensi piste-eroa Kalevan Malja-kilpailussa, jossa Lahden Ahkera on tällä hetkellä johdossa 38 pisteen erolla JKU:hun. Kalevan Maljan pisteitä on vielä jaossa nuorten SM-kilpailuissa sekä SM-viesteissä.

 

Kaikki Kalevan Kisojen tulokset:

https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=95573&day=2023-07-29

 

artikkelikuva: Heidi Lehikoinen