Kalevan kisat – kolmantena kisapäivänä mitalisadetta!

Kalevan kisojen kolmas kisapäivä oli Lahdessa JKU:n urheilijoiden kannalta täynnä mitalisadetta kovan vesisateen lisäksi.

Miesten 400 metrillä Viljami Kaasalainen osoitti, että vesisadekaan ei kovaan kuntoon vaikuta. Kaasalainen pinkoi matkan uuteen ennätykseensä 46,23 ja voitti Suomen mestaruuden. Konsta Alatupa juoksi pronssia ajalla 47,41.

Suomen mestaruuteen hyppäsi myös Venla Pulkkanen korkeudessa tuloksella 184. Pulkkasen kausi on ollut tähän asti varsin mallikas: oma ennätys on parantunut roimasti, U23 EM-kisoissa tuli neljäs sija ja nyt Suomen mestaruus.

Kolmannen kultamitalin toi Elmo Lakka 110 metrin pika-aidoissa ajalla 13,61. Mestaruus oli Lakalla jo yhdeksäs. Kalevan kisojen juoksu oli viimeinen mahdollisuus kerätä ranking-pisteitä elokuun MM-kisoihin ja Lakka saakin jäädä vielä hetkeksi jännittämään, miten kisapaikan suhteen käy. Aitojen tuplavoiton JKU:lle varmisti Santeri Kuusiniemi ajalla 13,84.

Naisten 400 metrillä Aino Pulkkinen juoksi hopeaa ajalla 53,04, joka on Pulkkisen uusi ennätys. Mitaleille ylsi myös Nooralotta Neziri 100 metrin aidoissa ajalla 13,19.

JKU:laisia oli lauantaina monella suorituspaikalla. Johanna Nieminen sijoittui korkeudessa kuudenneksi tuloksella 172. Miesten 3000 metrin esteissä Jussi Eskola tuli maaliin viidentenä ajalla 9.21,75. Naisten vastaavalla matkalla oli mukana peräti neljä JKU:laista, joista Alisa Virtanen juoksi parhaimman sijoituksen ollen kisan viides (10.29,41). Kuudenneksi juoksi Pihla Hokkanen ajalla 10.30,11, sijalle 11 tuli Oonamari Hakulinen ajalla 11.08,22 ja sijalle 13 Heidi Haapamäki ennätyksellä 11.18,60.

Kaikki lauantain tulokset: https://live.time4results.com/yu/2023/kalevankisat/

 

artikkelikuva: Tero Turunen