Kalevan kisat – toisen päivän tuloskatsaus

Kalevan kisojen toisena kisapäivänä perjantaina 28.7. JKU:n mitalitili aukesi, kun Anniina Kortetmaa juoksi 100 metrillä hopealle ajalla 11,63. Voiton vei Lotta Kemppinen ajalla 11,55.

Kortetmaa harmitteli, että jäi kiihdytyksessä hieman jälkeen Kemppisestä, mutta juoksun loppu kulki hyvin. Kortetmaa juoksee vielä 200 metriä sunnuntaina, jossa hän asettuu lähtöviivalle puolustavana Suomen mestarina.

Naisten 10 000 metrillä JKU:n juoksijoista Ulla Virtanen sijoittui neljänneksi ajalla 34.50,69, Emilia Siltanen kuudenneksi uudella ennätyksellään 34.52,57 ja Katri Niemistö oli 12. ajalla 35.41,08. Voittoon juoksi ylivoimaisesti Camilla Richardsson 31.34,94. Miesten vastaavalla matkalla Juho Ylinen juoksi uuden ennätyksensä 30.34,49, jolla irtosi kuudes sija. Miesten kisan voitti Mika Kotiranta ajalla 29.20,97.

Miesten pituuden finaalissa Kristian Peltola sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 6,98 ja Julius Toivola kymmenenneksi tuloksella 6,77. Voittoon hyppäsi Kristian Pulli, jonka voittotulos oli 7,73.

Naisten 1500 metrin kilpailussa Siiri Rainio juoksi kahdennaksennelle sijalle uudella ennätyksellään 4.24,03. Voittoon juoksi vaikean kauden jälkeen paluuta kisakentille tekevä Sara Lappalainen ajalla 4.13,70.

artikkelikuva: Jesse Väänänen