Kalevan Kisat 27.-30.7. Lahdessa – viikonloppuna taistellaan Suomen mestaruuksista

Suomen mestaruudet jaetaan 27.7.-30.7. Lahdessa, kun Kalevan kisat kokoaa kaikki Suomen huiput samalle stadionille. JKU:lta mukana on yli 40 hengen iskukykyinen joukkue taistelemassa mitaleista ja pistesijoista. Kalevan kisat ovat yksi kesän tärkein tapahtuma, jossa kerätään myös Kalevan Malja -pisteitä. Kalevan Malja on vuosittainen seurojen välinen kilpailu ja kauden päätteeksi seura palkitaan kiertopokaalilla. Kalevan Kisoissa on myös viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä elokuun MM-kisoihin.

JKU on ennakkoasetelman perusteella jälleen erittäin vahvoilla juoksulajeissa. Viime vuoden Suomen mestaruutta puolustaa pika-aidoissa Elmo Lakka, joka on osoittanut nousujohteista tuloskuntoa. Lakan rinnalla nähdään JKU:n Ilari Manninen sekä Santeri Kuusiniemi, joten mitalisijoista tullaan varmasti näkemään kiivas taistelu. Viljami Kaasalainen on parannellut 400 metrin ennätystään tällä kaudella uusiksi lukemiin 46,32. Puolustava Suomen mestari saa kuitenkin kovan vastuksen oman seuran Konsta Alatuvasta, jonka ennätys kirjaillaan tällä hetkellä 47,12. JKU:laisten välillä tilastotuloksissa on Asseri Välimäki, joka varmasti haastaa JKU:n kaksikkoa. Sekä Kaasalainen että Alatupa juoksevat myös 200 metriä, jossa mukana ovat mm. 100 metrin SE-mies Samuli Samuelsson sekä tämän kauden kärkiajan omaava Samuel Purola.

Naisten pikamatkoilla Anniina Kortetmaa juoksee sekä 100 että 200 metrin kilpailut, joissa kummassakin takataskussa on viime vuodelta mestaruus. Sadalla metrillä kovimman haasteen tuonee Lotta Kemppinen, jonka tilastoaika tältä kesältä on Kortetmaata aavistuksen parempi. Kortetmaa lähtee 200 metrille tämän kesän tilastotulosten perusteella kovimmalla ajalla, mutta kaukana ei tule oma seurakaveri Aino Pulkkinen, joka on juossut tällä kaudella kaikilla pikamatkoilla uuden ennätyksensä eikä myöskään Lotta Kemppinen. Pulkkinen urakoi Lahdessa 200 metrin lisäksi 400 metrin matkan. Hallissa Pulkkinen otti SM-hopeaa niin 200 kuin 400 metrillä.

 

Naisten pika-aidoissa kaikki Suomen kärkiaiturit ovat osallistujalistalla mukana. JKU:n Nooralotta Neziri kohtaa SE:n tällä kaudella juosseen Reetta Hurskeen, Lotta Haralan sekä Annimari Kortteen. Tämän nelikon kohtaaminen on yksi jännittävä hetki viikonlopussa myös MM-kisapaikkojen osalta.  

Mielenkiintoinen juoksumatka tullaan näkemää myös miesten 5000 metrillä, jossa U23 EM-kisoissa hopealle juossut Eemil Helander lähtee tavoittelemaan Suomen mestaruutta. Helander juoksi rohkealla juoksulla Espoon nuorten EM-kisoissa uuden ennätyksensä 13.40,15 ja paransi samalla n. 5 sekuntia aiempaa tällä kaudella juostua ennätystään. Muita nuoria U23-kisoissa mukana olleita nähdään kenttälajeissa. Naisten korkeudessa Venla Pulkkanen (U23 EM 4.sija) on vahva kandidaatti mitalisijoille. Pulkkanen on parantanut tällä kaudellaan ennätystä roimasti. Tämän hetken ennätystulos 187 oikeuttaa kauden kotimaisissa tilastoissa jaettuun toiseen sijaan Heta Tuurin kanssa. Ella Junnilalla on hallussaan tilastokärkitulos 192.

Urheilijalista: https://www.tilastopaja.eu/kalevankisat/

Aikataulu: https://www.kalevankisat.fi/aikataulu-ohjelma/

 

artikkelikuva ja tekstin toinen kuva: Esa Jokinen

tekstin ensimmäinen kuva: Anssi Mäkinen/SUL